Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Τελειώσαν!

Έχουμε καύσιμα για τα ελικόπτερα της φυγής;

Είναι τόσο δραματικές οι εξελίξεις που ακόμη και να θες να κάνεις πλάκα με τους κλόουν που μας κυβερνούν, δε βγαίνει γέλιο.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις εφημερίδες της Κυριακής θα διαπιστώσει κατ’ αρχάς ότι τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις έρχονται η μια μετά την άλλη.
Όχι που νόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με το να εκφοβίζει τον Στουρνάρα και τους συνεργάτες του δε θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας…


Η εικόνα είναι τραγική, όσο κι αν προσπαθεί ο Τσίπρας και η παρέα του να μας πουν ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι η συμφωνία είναι κοντά ή ότι οι κόκκινες γραμμές παραμένουν.
Είναι κουραφέξαλα όλα αυτά, η αλήθεια αποτυπώνεται στα άρθρα και τα ρεπορτάζ. Και δε λέμε για τον Βαρουφάκη που παίζει με bitcoin και έρχεται να το παίξει υπουργός Οικονομικών και να μας πει ότι δεν αποκλείει το Κούγκι.
Γι’ αυτόν έρχεται η ώρα που θα πάψουμε να τον βλέπουμε και θα πάψει να μας ενοχλεί με την παρουσία του.
Είναι τα όσα βγαίνουν στο φως για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας.
Όπως αποκαλύπτει το Βήμα, υπήρξε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού την περασμένη Κυριακή του βράδυ προς τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού για να του πει ότι δεν υπάρχει… σάλιο στα ταμεία και η Ελλάδα δε θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ. Τον είχαν ενημερώσει ότι βρέθηκαν μεν από τον Στουρνάρα τα 650 εκατ. αλλά δεν υπήρχαν λεφτά για μισθούς και συντάξεις στο τέλος Μαΐου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οικονομικό επιτελείο είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν».
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Τράπεζα της Ελλάδας με τη συμμετοχή του Γιάννη Δραγασάκη, τουΕυκλείδη Τσακαλώτου, του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά, του Γιάννη Στουρνάρα και διευθυντών της ΤτΕκατέστη σαφές ότι τα χρήματα που μπορούσαν να συγκεντρωθούν μέσα στον Μάιο δεν επαρκούσαν για να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και υποχρεώσεις προς τους πιστωτές.
Έτσι αποφασίστηκε να μην πληρωθεί το ΔΝΤ, ένα πιστωτικό γεγονός δηλαδή με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τη χώρα.
Ο Τσίπρας πήρε τον Λιού για να τον ενημερώσει αλλά λίγες ώρες αργότερα ο Μάρδας του είπε ότι έκοψε πληρωμές από παντού και βρέθηκαν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
Να σημειωθεί ότι ο Τσίπρας έστειλε και επιστολή στην Λαγκάρντ λέγοντας ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει τη δόση, αλλά τελικά το πιστωτικό γεγονός απεφεύχθη στο παραπέντε.
Στην συνεδρίαση του ΔΝΤ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή της Κυριακής», συζητήθηκε ο κίνδυνος μη αποπληρωμής των δόσεων από την Ελλάδα με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία καθώς και οι λόγοι για τους οποίους δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες.
Στο φως ήρθε και το έγγραφο φωτιά του ΔΝΤ που λέει ότι στις 5 Ιουνίου που είναι η επόμενη πληρωμή η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση άνω του 1 δις ευρώ και θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός αν μέχρι τότε δεν κλείσει η συμφωνία.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι με τεχνάσματα, με αρπαγή ό,τι έμεινε από παντού και με παιχνίδια αποπροσανατολισμού η κυβέρνηση θα την… βγάλει μέχρι τις 5 Ιουνίου.
Αν έως τότε δεν υπάρξει συμφωνία και δεν πέσει το παραδάκι τότε… θα μας κλαίνε οι ρέγγες.
Αλλά για να μην πτωχεύσουμε πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πολύ επώδυνες αποφάσεις. Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης δηλαδή και όλα οδηγούν σε… κάλπες. Μα θα είναι εκλογές, μα δημοψήφισμα η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα σε τόσο απελπιστική θέση, στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της και τώρα είτε θα το κάνει… Κούγκι που λέει και ο… Γιάνης, είτε θα διαλυθεί παίρνοντας μέτρα που δύσκολα μπορεί να αντέξει το συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς το… μάρμαρο εμείς θα το πληρώσουμε έτσι κι αλλιώς. Και μαζί θα πληρώσουμε και το… ελικόπτερο που θα πάει να πάρει τον Αλέξη από το Μαξίμου.

Antinews

orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: