Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εντονότατες αντιρρήσεις Λαφαζάνη, ζητάει εξηγήσεις για την συμφωνία με τους Δανειστές

img_32491422439623

Φόβοι στο Μαξίμου ότι δεν θα εγκριθεί από την Βουλή το κείμενο Βαρουφάκη

Τεταμένο υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες,  το κλίμα στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε επί 2,5 ώρες, ενόψει της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, ενώ τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μέτρα της λίστας Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις για αρκετά σημεία του κειμένου Βαρουφάκη, ενώ ζήτησε συγκεκριμενοποίηση των όσων...
η κυβέρνηση αναμένεται να δρομολογήσει, ως υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Επίσης σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η μεταβατική συμφωνία να μην περάσει για έγκριση από την ελληνική βουλή, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρώτα θα ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις στα ξένα κοινοβούλια και ύστερα θα δούμε αν θα έρθει, ή δεν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή.
Προηγήθηκε ενημέρωση των μελών του υπουργικού συμβουλίου, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στους δημοσιογράφους από κυβερνητική πηγή προτεραιότητα  είναι να γίνουν δεκτά τα μέτρα από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και μετά θα ακολουθήσει η συζήτηση για τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης.
Επίσης, ήδη έχει υπάρξει εκτενής συζήτηση για την ιεράρχηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι των σημερινών αντιδράσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είχε προηγηθεί το άρθρο καταπέλτης του Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος αμφισβητεί ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί να χρηματοδοτηθείμετά τους περιορισμούς που έθεσε στην κυβέρνηση η συμφωνία του Eurogroup.
Στο ίδιο μήκος κύματος το κείμενο των 50 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν σύγκληση των κομματικών οργάνων, προκειμένου να συζητηθεί το κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.
Την ίδια ώρα ο Μανώλης Γλέζος με νέα συνέντευξη του επιμένει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση συνιστά υποχώρηση από τις προεκλογικές εξαγγελίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: