Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πεντακόσιες χιλιάδες λίρες αντίτιμο σιωπής στο BBC πλήρωσε το Μπάκιγχαμ για το ντοκιμαντέρ της πριγκίπισσας Νταϊάνα

diana

«Χρυσά» πλήρωσε το βρετανικό παλάτι την ακύρωση προβολής της εν λόγω σειράς για να μην καταστραφούν!

Η σιωπή είναι χρυσός λέει μία παλιά ρήση κι αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε το βρετανικό κανάλι BBC.
Πεντακόσιες χιλιάδες λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων αναγκάστηκε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να καταβάλει στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC για να μην προβάλλει ντοκιμαντέρ- αφιέρωμα για την πριγκίπισσα Νταϊάνα...



«Νταϊάνα: Η ιστορία της, τα λόγια της» θα είχε τίτλο το αφιέρωμα, που επιμελήθηκε ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κέβιν Σιμ και το οποίο ετοίμαζε να προβάλει το κανάλι τον Αύγουστο του 2007, ενόψει της 10ης επετείου από τον θάνατο της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, το 1997, στο Παρίσι.


Το αφιέρωμα περιελάμβανε αποσπάσματα από κασέτες με προσωπικές εξομολογήσεις της Νταϊάνα, την περίοδο 1992-1993. Σε αυτές η Νταϊάνα ακούγεται να μιλά για όλους και για όλα. Χωρίς φόβο, αλλά με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, η πριγκίπισσαεξομολογείται πόσο δυστυχισμένη είναι από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί στη σχέση του με την τότε σύντροφο και νυν σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.



Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που μαγνητοφωνήθηκαν από τον καθηγητή ορθοφωνίας της πριγκίπισσας Πίτερ Σέτελεν, στο παλάτι του Κένσινγκτον,θα προκαλούσαν σεισμό στη βασιλική οικογένεια.


Έτσι, το BBC αποφάσισε να βάλει το ντοκιμαντέρ στο… αρχείο, εξηγώντας ότι δεν προβλήθηκε επειδή δεν ταίριαζε ακριβώς στην ιστορία της ζωής της Νταϊάνα.


Ο Κέβιν Σιμ, πάντως, αναφέρει ότι το BBC «τσεκούρωσε» το ντοκιμαντέρ φοβούμενο ότι θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση στη μοναρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: