Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Οι καρπαζοεισπράκτορες των Βρυξελλών

tsipras-dragasakis-troika-eurogroup-kendrodexia

Μετά το… κατόρθωμα της συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ – διότι περί κατορθώματος πρόκειται – να υπογράψει για 4 μήνες παράταση του μνημονίου (σ.σ.: 28 Φεβρουαρίου η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο), τώρα μαθαίνουμε πως είναι έτοιμοι να υποστείλουν και δύο από τις πιο βασικές τους προεκλογικές σημαίες: 

τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τη ρύθμιση κόκκινων δανείων...

Σύμφωνα με πηγές από Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι θεσμοί (Τρόικα) και το Βερολίνο δεν δέχονται τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων. Λογικό και αναμενόμενο. 
Τόσες υποχωρήσεις έχει κάνει η “επαναστατική” συγκυβέρνηση, γιατί όχι και μερικές ακόμη, θα σκέφτηκαν στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας. 
Επίσης, τα νέα που φτάνουν από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά και για τα εργασιακά, άσχετα από τις επικοινωνιακές κορώνες του Μαξίμου και την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι δήθεν έχουν “κόκκινες γραμμές”. 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Σύριζα “βράζει″ για τις υποχωρήσεις και την συνθηκολόγηση που υπέγραψε ο Τσίπρας και η ομάδα του, την περασμένη Παρασκευή. 
Κορυφαία στελέχη του Σύριζα (βλ. Γλέζος, Λαφαζάνης κ.ά), και πολλοί βουλευτές συζητούν και ζητούν η συμφωνία για παράταση του Μνημονίου να συζητηθεί στα κομματικά όργανα.

ΥΓ. Τσίπρας και τα στελέχη γύρω απ΄ αυτόν, εξακολουθούν να μιλάνε για “σκληρή διαπραγμάτευση” και για “επιτυχίες”, χωρίς να ντρέπονται…!! Οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης.

Στο μικροσκόπιο της Τρόικας και του eurogroup η λίστα

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων, αφού υποβληθεί, σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος τόνισε πως το Βερολίνο περιμένει να είναι (η λίστα) «συνεπής και εύλογη».
Αν εγκριθεί το πρόγραμμα που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση (σ.σ η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις αναμένεται να σταλεί εντός των επόμενων ωρών) θα δοθεί στη χώρα ευελιξία, χωρίς ωστόσο να θίγεται ο πυρήνας του προγράμματος, επισήμανε τη Δευτέρα ο Μάρτιν Γιέγκερ. 

«Δεν δεχόμαστε τη ρύθμιση κόκκινων δανείων και 100 δόσεων» διεμήνυσε ακόμη το Βερολίνο. 
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα, δεσμεύθηκε ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες και θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα» τόνισε, σύμφωνα με το skai.gr, o Γερμανός αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: