Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ – «Εστίες εξέγερσης» στο εσωτερικό μέτωπο

antartew1

Το ενδεχόμενο να περάσει στη δίνη μιας πολιτικής κρίσης ξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο εσωτερικό μέτωπο, αρχίζουν να διαμορφώνονται εστίες εξέγερσης κατά της συμφωνίας του Eurogroup, με τους «αντάρτες» να εξαπολύουν βέλη κατά των κυβερνητικών επιλογών λέγοντας ότι αυτές, αντιβαίνουν στις αρχές του κόμματος και τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης...


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετρά τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται από το εσωτερικό μέτωπο που ξεκινούν από τις αριστερές συνιστώσες (η Κουμουνιστική Τάση έφθασε μάλιστα στο σημείο να θέσει θέμα ηγεσίας) για να φθάσουν στα στελέχη και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και να κορυφωθούν μέχρι στιγμής με την δήλωση – βόμβα του Μανώλη Γλέζου και την έντονη αντίδραση του Μίκη Θεοδωράκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τον Μανώλη Γλέζο που ζήτησε συγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή όπως είπε συνέργησε σε ψευδαισθήσεις, η κυβέρνηση δέχθηκε ακόμα πέντε χτυπήματα από τους Γιώργο Κατρούγκαλο, Αλέξη Μητρόπουλο, Σοφία Σακοράφα, Μίκη Θεοδωράκη και Κώστα Λαπαβίτσα οι οποίοι τάχθηκαν με τη σειρά τους κατά της συμφωνίας με τους εταίρους. Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως «Αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές, αποχωρώ».  Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα έκανε νέα ηχηρή διαφοροποίηση και τάχθηκε στη γραμμή του Μανώλη Γλέζου, ενώ σκληρή ήταν και η κριτική του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου για τη συμφωνία, ο οποίος είπε πως «Δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατά γράμμα».
Ένα ακόμη κρούσμα στο γαιτανάκι των αντιδράσεων προστέθηκε με την τοποθέτηση της  πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτης επιλαχούσας στην Α’ Αθήνας κ. Μαρίας Μπόλαρη, η οποία μέσα από άρθρο της στην ιστοσελίδα rproject σημειώνει την διαφωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Κερδήθηκε μια μάχη, όχι όμως ο πόλεμος, η δύσκολη διαπραγμάτευση είναι μπροστά, μας» τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αλέξης Τσίπρας. Δεν συμφωνώ, αντίθετα, όσο περνούν οι ώρες και «φωτίζεται το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιχειρεί να σβήσει τις φωτιές και να διατηρήσει την ψυχραιμία της στρέφοντας όλα «τα όπλα της» στα μέτρα λιτότητας: «Είμαστε στην αρχή μιας σκληρής διαπραγμάτευσης… Το ότι αλλάζει ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ξέρετε τι σημαίνει; Δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα λιτότητας, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιχειρώντας να λειάνει τηνσκληρή κριτική του Μανώλη Γλέζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: