Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Θρίλερ στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Με ψηφοφορία – εκβιασμό ο Τσίπρας επιχείρησε να «πνίξει» το αντάρτικο!

tsipras

Με μια πρωτοφανή κίνηση στο τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δεσμεύσει εκβιαστικά τους βουλευτές του κόμματος υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές για παράταση του μνημονίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε ενδεικτική ψηφοφορία (διά ανατάσεως της χειρός) με την οποία η πλειοψηφία των βουλευτών δήλωσε ότι...
στηρίζει τη συμφωνία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν τουλάχιστον 10 βουλευτές που δεν ψήφισαν υπέρ. 
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν 5 «κατά» και 5 «λευκά».  Ο Πρωθυπουρός ήθελε να δει πόσοι και ποιοι είναι διατεθειμένοι να έρθουν αντιμέτωποι με την κυβερνητική γραμμή και να καταψηφίσουν τη συμφωνία.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να διαρρεύσει πως οι αντίθετες απόψεις δεν ήταν 5-10, αλλά ανεβάζουν τον αριθμό κοντά στους 30 βουλευτές, κάτι δείχνει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Πάντως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως έχει αντιρρήσεις για τη συμφωνία αλλά εντός των ορίων, χωρίς παρεκτροπές.
Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής».
Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης τις επόμενες δύο-τρεις ημέρες».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετά από 12 ώρες και περισσότερο αφού είχε ξεκινήσει στις 10.45 το πρωί, με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: