Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει το χρέος και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες

Διαγραφή μέρους του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 750 ευρώ. 

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναλύοντας τις βασικές γραμμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με θέμα «Το Πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε συνοπτικά σε διαγραφή μέρους του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών για να τους δοθεί ένας νέος αναπτυξιακός ρόλος, ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση, δημιουργία ενός γενναίου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και αποκατάσταση του βασικού μισθού στα 750 ευρώ, την καθιέρωση του 13ου μισθού.
«Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια αλλά αυτά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του είναι πραγματοποιήσιμα», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, συμπλήρωσε: «η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές» και χαρακτήρισε το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά ως έναν ελιγμό πανικού και αδιεξόδου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: