Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Προειδοποιεί η Ρωσία…

russia natoΗ Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι θα απαντήσει καταλλήλως προχωρώντας σε διακοπή των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, αν η Ουκρανία γίνει μέλος της ατλαντικής συμμαχίας.

«Αν αυτή η απόφαση (σ.σ.: εκ μέρους της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της αδέσμευτης χώρας) αποκτήσει στο μέλλον στρατιωτικό χαρακτήρα (ένταξη στο ΝΑΤΟ), τότε θα απαντήσουμε καταλλήλως. Τότε θα υπάρξει πλήρης διακοπή των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, η οποία θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποκατασταθεί», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ, σύμφωνα με...
το πρακτορείο RIA Novosti.
Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα πως η χθεσινή απόφαση του Κιέβου να εγκαταλείψει το καθεστώς της Ουκρανίας ως αδέσμευτης χώρας και να επιδιώξει στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ήταν αποτέλεσμα πίεσης από την Ατλαντική Συμμαχία, η οποία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα «μέτωπο αντιπαράθεσης».
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ πίεσαν το Κίεβο σ΄ αυτή την αντιπαραγωγική απόφαση, προσπαθώντας να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία», δήλωσε προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ο Αντόνοφ.
«Η απόφαση του κοινοβουλίου της Ουκρανίας να εγκαταλείψει το καθεστώς της ως αδέσμευτης χώρας το μόνο που θα επιτύχει είναι να περιπλέξει μια ήδη δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε. 

Η κίνηση έχει προκαλέσει το θυμό της Μόσχας σε μια περίοδο που η Ρωσία, η Ουκρανία και οι φιλορώσοι αντάρτες προσπαθούν να βρούν μια πολιτική λύση στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: