Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τουρλού…

Μια φάρσα
Μες στην παραζάλη των ημερών (βλέπε παραπάνω), κάπου πήρε το μάτι μου στο Ιντερνετ ότι συστάθηκε στο Facebook ομάδα με την απίθανη επωνυμία «Διαδικτυακοί Νεολαίοι» και η οποία στηρίζει αναφανδόν τον ΓΑΠ.
Σύνθημά τους, δε, είναι το αξιοθρήνητο
«Εμείς πάμε! Εσύ θα έρθεις;», το οποίο παραπέμπει ευθέως στο περίφημο προεκλογικό σποτ με το οποίο ο Γιώργος αναδείχθηκε σε θεότητα του σύγχρονου stand-up...

Η γνώμη μου, χωρίς πολλές περιστροφές: η επωνυμία και το σύνθημα μιλούν από μόνα τους, οι «Διαδικτυακοί Νεολαίοι» αυτοί δεν είναι αυθεντική κίνηση, πρόκειται για φάρσα, για πλάκα, και πάω στοίχημα ότι από πίσω είναι οι Βουλαρίνος-Νικολάου του ΣΚΑΪ.
Δεν είμαστε δα και παιδιά!..


Ο γάιδαρος κι ο πετεινός
Προσέξτε πόσο ωραία τα φέρνει έτσι η ζωή, ώστε μερικοί μερικοί να εξευτελίζονται μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια κανενός και, προφανώς, χωρίς να το καταλαβαίνουν κιόλας οι ίδιοι.
Την ίδια ημέρα που ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έστειλε την τρόικα «στο διάααλο», ο ίδιος άνθρωπος, με αυστηρό ύφος, το οποίο όμως σκίαζε η ανεπαίσθητη θλίψη, επετίμησε τον Δάνη Τζαμτζή επειδή χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «κόμμα κλεφτών». Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Τζαμτζής θα έλαβε υπ’ όψιν του την απαρέσκεια του υφυπουργού Γιακουμάτου, ο οποίος για ακόμη μία φορά επεβλήθη διά του παραδείγματος.
Προτείνω την προαγωγή του σε αναπληρωτή υπουργό.
Το αξίζει για τους τρόπους του.


Μια συναρπαστική βραδιά
Τι κάνετε αύριο στις 18.30; Τίποτε; Πολύ ωραία!
Λοιπόν, τη συγκεκριμένη ώρα, θα είστε στο Πάντειο, στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα, όπου θα πραγματοποιηθεί ωραία εκδήλωση με τον τίτλο «Εναλλακτικές μορφές διεθνούς οικονομικής ολοκλήρωσης―Η εμπειρία της Λατινικής Αμερικής».
Θα μιλήσουν ο σύντροφος πρεσβευτής της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και ο σύντροφος πρεσβευτής της Κούβας.
Σας βεβαιώ ότι θα είναι μια συναρπαστική βραδιά και, επιπλέον, πολύτιμη.
Διότι αρκεί να κόψετε φάτσες και θα καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ).


Αναθέρμανση σεναρίων
Να σας ενημερώσω ότι ξαναζεστάθηκαν τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) να μην επιθυμεί την άμεση ανάληψη της εξουσίας, αλλά να επιδιώκει καθυστέρηση, εξαιτίας της αβεβαιότητας στην οικονομική κατάσταση.
Αν έχω έγκυρη πληροφόρηση επ’ αυτού; Οχι, καμία.
Αν έφθασαν στ’ αυτιά μου οι σχετικές φήμες; Οχι, ούτε κι αυτό συνέβη.
Αλλά τότε πώς τολμώ να το λέω;
Είναι πολύ απλό: το εικάζω από το γεγονός ότι ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Θεοδώρας Τζάκρη και Χρυσούλας Γιαταγάνα με τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) στις επόμενες εκλογές.
Αν μάλιστα ανακοινώσουν και τη Ραχήλ Μακρή, τότε δεν θα μου μένει η παραμικρή αμφιβολία...


Το γέλιο κάνει καλό
Νεαρός συνάδελφος, πρόσωπο εύθραυστης ιδιοσυγκρασίας, εισήλθε ασθμαίνων και εμφανώς αναστατωμένος στο γραφείο μου, για να μου πει ότι είχε λάβει από υπουργό το εξής άσεμνο γραπτό μήνυμα στο κινητό του: «Γελάτε μαζί μου κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων;».
Με ρώτησε τι να κάνει και τον συμβούλευσα να απαντήσει με το εξής μήνυμα: «Και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά»...


Στέφανος Κασιμάτης
Καθημερινή
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: