Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Τρόμαξε -και τους Κύπριους- ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ!


"Ο Τσίπρας στήριξε το αψυχολόγητο όχι της Βουλής μας, χωρίς να μας προτείνει εναλλακτικές"

λένε στη Μεγαλόνησο 
Σε αξιοπιστία φαίνεται να κοστίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόχειρη και λαϊκίστικη τακτική που ακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ζήτημα της Κύπρου. 
Όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και στην Κύπρο, η προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί κομματικά το δράμα της Μεγαλονήσου έχει προκαλέσει ιδιαίτερα αρνητική...
εντύπωση. "Ο Τσίπρας στήριξε το αψυχολόγητο όχι της Βουλής μας, χωρίς να προτείνει εναλλακτικές", έλεγε στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, που δεν είχε ψηφίσει την αρχική απόφαση του Eurogroup.
Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά του κουρέματος των τραπεζικών λογαριασμών στην Κύπρο -η πρώτη απόφαση του Eurogroup έκανε λόγο για 20% κούρεμα- χωρίς όμως να κάνει κάποια ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα μετά την αποτυχία της Κυπριακής ηγεσίας να δανειστεί από Ρωσία και Κίνα, γιατί βρήκε κλειστές πόρτες, ο κ. Τσίπρας να είναι εκτεθειμένος, καθώς η Μεγαλόνησος αναγκάστηκε να ευθυγραμμιστεί με την αρχική απόφαση του Eurogroup με δυσμενέστερους όρους (30-40% κούρεμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς!).
"Ξέρετε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Αν ο Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός, θα είχε καταγγείλει τα μνημόνια, η  Ελλάδα θα ήταν στη δραχμή, θα είχε σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας, δεν θα μας δάνειζε κανείς, ούτε η Ρωσία και η χώρα θα είχε προ πολλού καταρρεύσει. Θα είχε όμως αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Καμμένο", έλεγε βουλευτής της ΝΔ σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι... κάνοντας τους συνδαιτημόνες του να αντριχιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: