Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εως 2.700 ευρώ σε 35.000 νέους για κατάρτιση και πρακτική άσκηση

Εως 2.700 ευρώ σε 35.000 νέους για κατάρτιση και πρακτική άσκηση
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος "Επιταγή Εισόδου", καθώς ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης τροποποιήθηκε ο αριθμός των ωφελουμένων (35.000 από 45.000 που είχε αρχικά οριστεί), αλλά και το ποσό της επιταγής (ανέρχεται πλέον στα 1.100 ευρώ).
Υπενθυμίζεται πως η "Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών" αφορά την... παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους πανεπιστημίων/ΤΕΙ αλλά και αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η δράση περιλαμβάνει:
- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών σε οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες.
- Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 500 ωρών (για 5 μήνες). Καθ' όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα παρέχεται στον ωφελούμενο, από τον πάροχο κατάρτισης, υπηρεσίες υποστήριξης (παρακολούθηση και εποπτεία).
Αντικείμενο της κατάρτισης είναι η απόκτηση δεξιοτήτων σε θεματικά αντικείμενα που σχετίζονται με τη θέση πρακτικής άσκησης στην οποία θα τοποθετηθεί ο ωφελούμενος.


Το επίδομα

Η "Επιταγή Εισόδου" στην αγορά εργασίας ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο χορηγείται στους ωφελούμενους της δράσης, με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή της με υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) σε εξειδικευμένα κέντρα.
Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε:
- 2.700 ευρώ για τους πτυχιούχους ανέργους, εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης και
- 2.400 ευρώ για την ομάδα ωφελουμένων που είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.


Ειδικοί στόχοι
Το πρόγραμμα έχει τρεις άξονες ενίσχυσης: τους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς (π.χ. τα ΚΕΚ) που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν έως τις 31 Μαρτίου τις προτάσεις τους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" στη διεύθυνση: Κοραή 4, Τ.Κ. 105 64, Αθήνα.
Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των Τεχνικών Δελτίων Πράξεων και άλλες διευκρινίσεις στο τηλ.: 210-5201200 ή στο e-mail: eydanad@mou.gr.
Μαζί με τις αιτήσεις συνυποβάλλονται υποχρεωτικά και τα εξής δικαιολογιτικά:
- Αίτηση χρηματοδότησης.
- Τεχνικό Δελτίο Πράξης (ΤΔΠ).
- Βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου τύπου Γ'.
- Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου στην οποία θα αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα την οποία αφορά η προτεινόμενη πράξη απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ. Οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.voucher.gov.gr , εντός προθεσμίας που θα ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.


www.ethnos.gr
PrimEconomy

Δεν υπάρχουν σχόλια: