Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κλιμακώνεται η αιφνιδιαστική άσκηση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα (Βίντεο)


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ

Σε στρατιωτική κινητοποίηση ανάλογη με αυτή που προηγήθηκε του πολέμου της Γεωργίας με την αποστολή δύο συγκροτημάτων από την 1 η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και το 45ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών  εξελίσσεται η μείζονα στρατιωτική άσκηση που διέταξε αιφνιδιαστικά εχθές ο ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin...
 ενόσω βρισκόταν εν πτήση επιστρέφοντας από τη Ν. Αφρική.
Η κινητοποίηση των ρωσικών δυνάμεων για την συμμετοχή τους στην άσκηση είναι τελικά κατά πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά πιστευόταν ενώ πηγές από τη Ρωσία αναφέρουν ότι είναι οι μεγαλύτερες ασκήσεις που πραγματοποιεί η Ρωσία στην περιοχή εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ria.ru παρατηρείται μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση με την αποστολή αερομεταφερόμενων δυνάμεων από την κεντρική Ρωσία προς τη νότια διοίκηση.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ρωσικό ιστολόγιο
«Μονάδες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων (VDV) του ρωσικού Στρατού , άρχισαν να κινούνται από την κεντρική Ρωσία σε περιοχές της νότιας στρατιωτικής περιοχής λόγω συμμετοχής τους στην άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων που διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin».
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Igor Konashenkov είχε δηλώσει  ότι δυνάμεις της 1ης  Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και του 45ου  Αερομεταφερόμενου ειδικού συντάγματος μετακινήθηκαν από την κεντρική Ρωσία σε περιοχές της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας με αεροσκάφη λόγω  των ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ. 
«Από  τρία αεροδρόμια στην Κεντρική Ρωσία μεταφέρθηκαν οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της  1ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και του 45ου Αερομεταφερόμενου ειδικού συντάγματος σε περιοχές στην νότια στρατιωτική περιοχή .  Σκοπός των μετακινήσεων αυτών είναι η εμπλοκή των ειδικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στη διεξαγωγή επιχειρησιακής  ετοιμότητας  και του έλεγχου  αποτελεσματικότητας τους σε πολεμικές επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της χώρας,»δήλωσε ο υποστράτηγος Igor Konashenkov.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις  εδόθη σενάριο επιχειρήσεων σε άγνωστη για τα στρατεύματα περιοχή όπου θα πραγματοποιήσουν ρίψεις και θα ενεργήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού επιτελείου « για καταστρέψουν τον εχθρό ολοσχερώς».  
Όπως αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στις 06:00 ώρα Ελλάδος, ο Putιν διέταξε την έναρξη  μεγάλης κλίμακας ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα. Σε αυτές –και με τα μέχρι τώρα στοιχεία- μετέχουν  36 μονάδες επιφανείας , 250 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης, ιδίως, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες και ειδικές δυνάμεις με ένα σύνολο 7.000 ανδρών.
Επίσης τα μεγάλα αποβατικά  πλοία  του Στόλου της Βαλτικής, που βρίσκεται στο Νοβοροσίσκ, εντάχθηκαν και αυτά στην αιφνιδιαστική άσκηση  , στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
"Στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην ακτή της Ρωσίας και του Καυκάσου στο Νοβοροσίσκ σχηματίζονται δύο αμφίβιες μονάδες , «φίλια και εχθρική» στις οποίες εντάσσονται  τα αποβατικά μεγάλα πλοία του Στόλου της Βαλτικής," Kalinigrand "και"  Alexander  Shabalin ","ανακοίνωσε  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας .
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: