Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ο Κωνσταντόπουλος προξενητής του αρραβώνα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

Πώς αντιδρά ο Φ. Κουβέλης και τι λένε για την εμπλοκή επιχειρηματιών

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη στάση που έχει αποφασίσει να κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, ξεκίνησε μια σεναριολογία αναφορικά με τις πιθανότατες συγκρότησης ενός ισχυρού κεντροαριστερού (πολιτικού) σχηματισμού.
«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις…», λένε οι ψύχραιμες φωνές του χώρου.
Το αυτό επισημαίνει και στη...
συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (Το Σάββατο 3 Νεομβρίου) ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
Η αλήθεια είναι ότι στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι διεργασίες. Κεντρικό ρόλο στις κουβέντες που γίνονται φαίνεται ότι διαδραματίζει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κ.κ. Τσίπρα και Κουβέλη.
«Ο Νίκος θεωρεί ότι ο χώρος πρέπει να κινηθεί με ενιαία μορφή…», αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν τα όσα λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις. Στην περίπτωση που η ΔΗΜ.ΑΡ. αποχωρήσει από τον κυβερνητικό μηχανισμό, οι πιθανότητες δημιουργίας ενός πολιτικού σχήματος που θα εκπροσωπεί την κυβερνώσα Αριστερά πολλαπλασιάζονται.
Προς το παρόν, ο Φώτης Κουβέλης δεν δείχνει να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απεναντίας, τρεις με τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ άρχισαν να καλοβλέπουν την προσέγγιση του Ν. Κωνσταντόπουλου. 
Από εκεί και πέρα, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ενεργό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις διαδραματίζουν και δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους.
Ο ένας συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον Φώτη Κουβέλη και ο άλλος φημολογείται ότι στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα. 
Εσχάτως το ενδιαφέρον που δείχνουν οι δύο επιχειρηματίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς μετατοπίστηκε και στον χώρα των media.
Συγκεκριμένα λέγεται ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες ενθαρρύνουν την έκδοση των δύο εφημερίδων που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά και τη δημιουργία ενός νέο καναλιού, που βρίσκεται στα σκαριά 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: