Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την Ελλάδα!

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για την Ελλάδα!

Η Αμερική έχει πλέον Πρόεδρο, ευτυχώς τον Μπαράκ Ομπάμα και ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι». 

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη αποδόμηση με τον Νότο, να αποκλίνει σημαντικά από τον Βορρά και ο σχεδιασμός της αυτοκρατορικής Γερμανίας, να προκαλεί μια απέραντη φτώχεια και υποδούλωση εθνών και λαών, που πίστεψαν, ότι μέσα από την Ένωση της Ευρώπης θα διασφαλισθεί η ειρήνη, η ευημερία, η ισονομία, η αλληλεγγύη.
  Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιώθηκαν.  Η Ευρώπη του Μάαστριχτ, των τραπεζιτών, του ευρώ , του τέλους της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, σαρώνει ανθρώπους , ιδέες, όνειρα, κώδικες , πολιτισμικές κατακτήσεις...
Ο νέο-αποικιοκρατικός μερκαντιλισμός του Βερολίνου, η διαφθορά των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η φιλοσοφία του Γερμανικού ρατσισμού και προτεσταντισμού κυριαρχούν, επιτίθενται, κατακτούν, ισοπεδώνουν, γκρεμίζουν. Η Ελλάδα , μεταπολεμικός προμαχώνας της Δύσης, για έναν κόσμο καλύτερο, πιο σπουδαίο, πιο ανθρώπινο, πιο κοινωνικό, σωριάζεται σε ερείπια χωρίς εθνική κυριαρχία, κράτος ,οικονομία, Σύνταγμα, νόμους, δικαιώματα στην εργασία , βιοτικό επίπεδο ανεπτυγμένης χώρας. Με υποχρεώσεις, χωρίς δικαιώματα, με το Δίστομο του νεοφιλελευθερισμού και της νέας απολυταρχίας , να δεσπόζουν και να δείχνουν και στους υπόλοιπους Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιταλούς, Γάλλους , ότι η κοινή μοίρα που κάποιες «κλειστές λέσχες» μιας γκρίζας , εμπαθούς, αντικοινωνικής τεχνοκρατίας προδιέγραψαν, είναι εδώ και απειλεί την συλλογική κουλτούρα του ευρωπαϊκού κεκτημένου , αλλά και των εθνικών προσδοκιών.
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο των «προθύμων» ψηφίζονται διαδοχικά μέτρα οικονομικής γενοκτονίας των Ελλήνων, ορίζονται εγγυήσεις , έναντι αδιέξοδου δανεισμού, προβάλλονται μοντέλα ύφεσης, ανεργίας, αποκεφαλαιοποίησης, αποβιομηχάνισης, καταστροφής της μέσης τάξης. Η πληβοποίηση των Ελλήνων, προχωρά με τρομακτικές ταχύτητες. Κάποιοι μιλούν για τις Γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο χρόνος είναι πολύς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει, τέτοια δοκιμασία. Ήδη το ΑΕΠ έχει πέσει κατά 25 %, περισσότερο και από τη Μεγάλη Ύφεση στις ΗΠΑ, το 1930, το χρέος θα ξεπεράσει το 200% το 2013, αν δεν συμβεί κάτι πολύ δραστικό. Η ανεργία τους επόμενους μήνες θα ξεπεράσει κατά πολύ το 30%. Οι κυβερνήσεις πέφτουν η μία μετά την άλλη, πετυχαίνοντας στους μήνες της θητείας τους, μια επιπλέον καταστροφή. Τα κόμματα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαλύονται. Η Ελλάδα του ευρώ, εξελίσσεται στον μέγιστο εφιάλτη.
Όλα αυτά πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Ο «βομβαρδισμός» πρέπει να σταματήσει. Ο «λιμός» αν είναι δυνατόν πρέπει να αποφευχθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την δυνατότητα της, να λειτουργήσει. Οτιδήποτε και αν είχε εμπεδώσει η κλεπτοκρατία, η κομματοκρατία και το φαύλο καθεστώς της Μεταπολίτευσης και του «πελατειακού κράτους», έχει γκρεμισθεί , με την υπογραφή κομμάτων και πολιτικών ηγεσιών , που είναι ευθέως υπεύθυνοι για την συνολική χρεοκοπία της χώρας, του έθνους, του λαού. Αυτό είναι το μόνο κέρδος. Έχουμε τη δυνατότητα να κτίσουμε ένα νέο Εθνικό Κράτος, «πετροβολώντας» πρόσωπα και δομές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Χρειαζόμαστε μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μια άλλη διαπραγματευτική στρατηγική. Όχι με την τρόικα. Αλλά με την πραγματικότητα. Όχι για λογαριασμό των τοκογλύφων δανειστών μας. Αλλά από την πλευρά της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε τις διεθνείς συμμαχίες μας, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ένα νέο πολιτικό σύστημα Δεξιάς και Αριστεράς, που δεν θα κάνουν εμφύλιο, αλλά θα χαράξουν την πορεία εξόδου, από την κρίση. Προφανώς με διαφορετικές προσεγγίσεις, στα επιμέρους. Χρειαζόμαστε νέες εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα, την Ρωσία και τους αναπτυσσόμενους της BRIC. Χρειαζόμαστε δεσπόζουσα θέση στη Μεσόγειο και επιστροφή στον Ευρωπαϊκό Νότο, ως νικητές. Χρειαζόμαστε πίσω , παραχωρώντας εγγυήσεις την μεγαλύτερη αρμάδα στον κόσμο. Αυτήν που έχουν οι Έλληνες εφοπλιστές. Χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα, νέο πολίτευμα, νέους πολιτικούς, νέο Νόμο χωρίς παράθυρα, δικαστήρια που να λειτουργούν , νέους επιχειρηματίες με εξωστρέφεια, γενναίους Έλληνες πατριώτες στην τεχνοκρατία, φιλότιμο και αξιοπρέπεια στο Λαό. Να γκρεμίσουμε τα «τοτέμ» του ευρώ και της εξάρτησης. Να γκρεμίσουμε τους «πρόθυμους» που μας οδήγησαν στον Καιάδα της ευτέλειας, της απληστίας , του εξανδραποδισμού.
Δεν είμαστε ένας «unisex» Λαός, που βρέθηκε τυχαία στο προσκήνιο της Ιστορίας. Είμαστε οι θεματοφύλακες του πιο παλιού πολιτισμού της Δύσης. Πρέπει να αποδείξουμε σε όλους ότι οι Έλληνες είναι ακόμη εδώ. Γενναίοι, αποφασισμένοι , τολμηροί, με φαντασία και ετοιμότητα. Όλα αυτά τα χρόνια , τα τελευταία 50 χρόνια μας μπολιάσανε οι «Εφιάλτες» του δοσιλογισμού και οι πράκτορες του «μαυραγοριτισμού» ότι η υποτέλεια είναι καλό πράγμα, ότι το κίτς, έχει εσωτερική ομορφιά, ότι η πατρίδα , η οικογένεια και η θρησκεία είναι οπισθοδρομικές αξίες. Ότι η ιστορία μας είναι παραχαραγμένη από τους εθνικιστές. Ότι η εθνικοαπελευθερωτική μας επανάσταση ήταν λάθος. Ότι αξία έχει να είσαι «σκουλήκι» και «κουτσαβάκη». Ότι ήρωας δεν ήταν ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι χιλιάδες δοξασμένοι ήρωες μας , αλλά ο Πήλιος Γούσης.
Ήρθε η στιγμή τα διλήμματα των προσκυνημένων, να τα γυρίσουμε πίσω. Να διεκδικήσουμε μια επόμενη μέρα, πριν έρθει η ώρα να συζητάμε μέτρα για την επόμενη δόση. Ο δανεισμός πρέπει να σταματήσει. Πρωτογενή πλεονάσματα, θετικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών και βιώσιμος διακανονισμός στα υπάρχοντα χρέη. Δεν έχουμε άλλο χρόνο να τον ξοδέψουμε με τις Μνημονικές κυβερνήσεις, που γράφουν στην ούγια Siemens. Δεν έχουμε άλλη ανοχή , η γενοκτονία των Ελλήνων συμβαίνει . Θα γίνει κατανοητό σε όλους μέσα στους επόμενους δύο μήνες, τι αποφασίζεται , αυτές τις ημέρες στο «δουλοπρεπές», Φραγκολεβαντίνικο Κοινοβούλιο της πλατείας Συντάγματος.
Το ζήτημα όμως είναι οι Έλληνες να αντιδράσουν δημιουργικά και όχι αυτοκτονικά. Να κοιτάξουν μπροστά και να μην χαθούν μέσα στον ραγιαδισμό και την ευτέλεια, που οργανώνουν οι Γερμανοί σε βάρος μας. Προπάντων να προλάβουμε πριν οι «Ευρωπαίοι», μας παραδώσουν στους νέο-οθωμανούς της Άγκυρας. Ο χρόνος μας, δεν είναι ο χρόνος τους...

Μενέλαος Τασιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: