Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αναλαμβάνει προσωπικά ο Σαμαράς την καταβολή της δόσης των 31,5 δις ευρώ

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά και τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παίρνει πάνω του το παιχνίδι προκειμένου να ξεκλειδώσει η καταβολή της στο σύνολό της πριν τις 22 Νοεμβρίου.
Πληροφορίες θέλουν ήδη τον κ. Σαμαρά να έχει αρχίσει από χθες τον κύκλο επικοινωνιών του με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός φέρεται να τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία για το πακέτο μέτρων και τους ζήτησε...
την επιτάχυνση των διαδικασιών. Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε όσα είχε δεσμευτεί και πως τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο πρωθυπουργός να είναι παρών τη Δευτέρα στο Eurogroup μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα της εκταμίευσης της δόσης.

Την ερχόμενη Τρίτη πάντως ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ομάδας «Friends of Cohesion», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προτίθεται να επικοινωνήσει με τους κ. Χ. βαν Ρομπάι και Ζ. Μπαρόζο, με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.


Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί, επίσης, και με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο και με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια: