Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Πως οι "αθώοι" Γερμανοί μας δάνειζαν με "καπέλο" για αγορά αμερικανικών ελικοπτέρων!


Αποκάλυψη που σοκάρει 
και επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι οι δανειστές μας ευθύνονται τα μέγιστα για την οικονομική κατάρρευσή μας. 
Οι εξοπλισμοί και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν οι αγορές αυτές στην Ελλάδα και επιβάρυναν δραματικά τα οικονομικά μας , ήταν όχι απλά σε γνώση των σημερινών δανειστών μας ,αλλά γίνονταν με την απόλυτη συγκατάθεσή τους
Το Onalert αποκαλύπτει τι έγινε με την αγορά των ελικοπτέρων Apache από την αμερικανική εταιρεία Boeing, τα οποία αγοράστηκαν με “καπέλο” τουλάχιστον 69 εκατομμυρίων δολαρίων(!), μέσω της γερμανικής Deutsche Bank!!!
H σύμβαση ...για την αγορά των ελικοπτέρων Apache υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2003,με συνολικό καθαρό κόστος 593.546.882 δολαρίων. Το πραγματικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο ήταν 663.226.367 δολάρια στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος δανειοδότησης (swap agreement) από την γερμανική Deutsche Bank,ύψους 69.679.485!


Κι αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον:



Η σύμβαση στο άρθρο 4 σελ 15(πληρωμές) αναφέρει ρητά ότι ΔΕΝ θα δοθεί
προκαταβολή, και αυτό συνάδει με το συνοπτικό σχέδιο πληρωμών στην ίδια σελίδα σύμφωνα το οποίο, οι πληρωμές αρχίζουν το 2007. και με την προϋπόθεση ότι έχουν ικανοποιηθεί συγκεκριμένοι συμβατικοί όροι.. Καί εδώ αρχίζουν τα
 ελληνικά μαγικά , όπου στην Κατακυρωτική Εντολή με άλλο σχέδιο πληρωμών,
η Εταιρεία εισπράττει τον Οκτώβριο του 2003, $237 418 753. Δηλαδή
 προκαταβολή 40% επί του καθαρού κόστους προμηθείας. Περιττό να πούμε οτι η
 κατακυρωτική ΔΕΝ φαίνεται πουθενά στην σύμβαση πού υπογράφει το ΥΕΘΑ, την έχει το Υπουργείο Οικονομικών, η Εταιρεία Boeing και η Deutsche Bank!

• Όλες οι συμβάσεις μείζονος αμυντικού υλικού τουλάχιστον με ΗΠΑ, είναι, διακρατικές, εδώ είναι κατευθείαν με την Εταιρεία. Γιατι;

Τα $70 000 000 κόστος της swap agreement ήταν η οικονομικότερη δανειοδότηση για το Ελληνικό Δημόσιο; Οι κακές γλώσσες λένε ότι και μέσα από την συγκεκριμμένη δανειοδότηση πολλοί κέρδισαν.


Και βέβαια η «αθώα» Γερμανία μέσω της Deutsche Bank δανειοδοτούσε εξοπλισμούς της Ελλάδος και μάλιστα με swap, για να μην φαίνεται σαν χρέος σην ΕΕ. «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»


 Στη Βουλή σε λίγες ώρες θα περάσει το τρίτο σκληρό μνημόνιο, οι συνέπειες του οποίου θα πληρωθούν απ΄ όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες. Οι συνέπειες των μέτρων θα είναι δραματικές για την καθημερινότητά μας και κανείς δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις ότι “θα ΄ναι τα τελευταία. Η ιστορία των Apache είναι μόνο μία απ΄ αυτές που μας οδήγησαν στο δράμα το οποίο όμως μόνο οι πολίτες ζουν.

Υπάρχουν πολλές ακόμη...

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: