Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ακόμη ψάχνουν το χαμένο CD του ΣΔΟΕ με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας..! Εμπλέκουν και την ΕΥΠ στην μυστηριώδη εξαφάνισή της

Ως προτεραιότητα χαρακτηρίζει την εύρεση του... χαμένου CD με τα στοιχεία 2.000 Ελλήνων καταθετών σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γενεύη ο Στουρνάρας

Την πρόθεσή του να διαλευκάνει την τύχη του φερόμενου ως χαμένου CD με τα στοιχεία περίπου 2000 Ελλήνων καταθετών σε τραπεζικούς λογαριασμούς στη Γενεύη δηλώνει στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το θέμα αποτελεί για αυτόν προτεραιότητα. "Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες.
Αν το ΣΔΟΕ δεν...
μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει στην εφημερίδα ότι το περιβόητο CD με τους Έλληνες που διατηρούν καταθέσεις σε λογαριασμούς της HSBC στη Γενεύη το είχε παραλάβει ο ίδιος το 2010, αφού το είχε ζητήσει από την Κριστίν Λαγκάρντ, τη Γαλλίδα ομόλογό του εκείνη την περίοδο.
Οι Financial Times σημειώνουν ότι τα ονόματα των Γάλλων, Ισπανών και Γερμανών καταθετών στο ίδιο υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη βρίσκονται ήδη στη διάθεση των αντίστοιχων κυβερνήσεων για ελέγχους νομιμότητας.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσθέτει ότι έστειλε στο ΣΔΟΕ προς έλεγχο τα ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις.
Όταν ενημερώθηκε ότι οι προκαταρκτικές έρευνες εντόπισαν προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις των εμπλεκομένων, απέστειλε στο ΣΔΟΕ το σύνολο της λίστας.
Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξάλλου δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι δύο προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αρχίσει παρόμοιες διαδικασίες χωρίς όμως να τις ολοκληρώσουν "λόγω πιέσεων από πολιτικούς και κορυφαίους επιχειρηματίες".
Σε ό,τι αφορά τη λίστα του ΣΔΟΕ με τους 30 πολιτικούς που έχει διαρρεύσει, σημειώνεται ότι οι έρευνες επικεντρώνονται σε πιθανό παράνομο πλουτισμό με την απόκτηση πολυτελών κατοικιών, συχνά μέσω υπεράκτιων εταιρειών, σε μειωμένες τιμές.

Το ΣΔΟΕ Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου



Καμία λίστα, CD ή έγγραφο δεν έχει περάσει από το πρωτόκολλο του ΣΔΟΕ

Η μυστηριώδης λίστα Λαγκάρντ με τα 2000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε Ελβετικές τράπεζες, ξεκίνησε το ταξίδι της από την Γαλλία για να φτάσει στην Ελλάδα … και να χαθεί.
Ο κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος είχε ζητήσει και είχε στα χέρια τη λίστα, επιχειρεί να ρίξει φως στη διαδρομή της και στα χέρια τα οποία αντάλλαξαν μεταξύ τους την … λίστα που μάλλον … έκαιγε πολύ κόσμο.
Ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας δηλώνει ότι από την λίστα επέλεξε 20 τρανταχτές υποθέσεις-ονόματα και τα έδωσε προς διερεύνηση στον κ. Καπελέρη, επικεφαλής τότε του ΣΔΟΕ. Τώρα με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων και υποθέσεων μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνομιλητές του ξέρουν.
Αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι η λίστα δόθηκε ολόκληρη στον κ. Διώτη, όταν εκείνος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο. Έκτοτε η τύχη της λίστας … αγνοείται. Χάθηκε … στη διαδρομή; Ξεχάστηκε στα συρτάρια του ΣΔΟΕ; Μόνο ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνομιλητές τους ξέρουν.
Πάντως, χθες διέρρευσε ότι ο ΣΔΟΕ, διαψεύδει κατηγορηματικά τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι τέτοιο CD η έγγραφο δεν έχει φτάσει στην υπηρεσία, όπως φαίνεται από τον έλεγχο που έγινε στο πρωτόκολλο.
Ο Στουρνάρας λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα... κι ότι θα ζητήσει αντίγραφο από την Λαγκάρντ. Δεν βγάζει καμιά κόπια παραπάνω, να μας την μοιράσει σε όλους, μήπως και πάλι την ξεχάσουν πάνω σε κανένα σκρίνιο και την πετάξει η καθαρίστρια; 

Εμπλέκουν και την ΕΥΠ στην μυστηριώδη εξαφάνισή της


Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ αποκτά η υπόθεση με τη λίστα 2.000 ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που είχε παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την Κριστίν Λαγκάρντ. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ είχε μεσολαβήσει για να ανευρεθεί, όλοι ξέρουν κάτι για τη λίστα αλλά ...αγνοείται η τύχη της.
Ο άνθρωπος που έφερε τη λίστα με τους 2.000 φοροφυγάδες στην Ελβετία, γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα. 
Η λίστα αγοράστηκε από Ελληνα του εξωτερικού έναντι 1.300.000 ευρώ, σύμφωνα με κάποιες πηγές. Και την έχουν στα χέρια τους ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, αλλά και άλλα υπουργεία σε μορφή stick usb.  
Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και διαχέονται σε πολλά πρόσωπα τα οποία πετούν από πάνω τους την ευθύνη. Ολοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν για την ύπαρξή της αλλά κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται !

Δεν υπάρχουν σχόλια: