Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος - Κουβέλης... Αντιπρόεδροι στην κυβέρνηση Σαμαρά!

Ο Σαμαράς ετοιμάζεται από τώρα για τις … γιορτές


Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τις διορθωτικές κινήσεις που κρίνεται αναγκαίο να πραγματοποιηθούν στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά.
Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο έχουν συζητηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να δείχνουν έντονα τη διάθεση να συμμετάσχουν...


«Από τη μια στιγμή που θα ψηφιστούν τα μέτρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένεις εκτός», φέρεται να είπε στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μπένι, που έχει αντιληφθεί ότι από την επιτυχία της κυβέρνησης εξαρτάται και η προσωπική του πολιτική επιβίωση, δείχνει να έχει αποφασίσει τη συμμετοχή του στο καινούργιο σχήμα. 
Προς την ίδια κατεύθυνση πορεύεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θα επιθυμούσε να έχει και κυβρνητικό ρόλο, μέσα από τον οποίο να μπορέσει να φέρει αποτέλεσμα.
Στην περίπτωση που κλειδώσει η συμφωνία για τους Βενιζέλο-Κουβέλη, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα κληθούν να καταλάβουν θέσεις αντιπροέδρων. 
Για παράδειγμα, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε να ηγηθεί του τομέα Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ ο κ. Κουβέλης θα καλόβλεπε έναν εποπτικό ρόλο των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Όπως είναι λογικό τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς, που αν και θα επιθυμούσε τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, στο νέο κυβερνητικό σχήμα είναι βέβαιο ότι δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Βενιζέλο και Κουβέλη.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το μοντέλο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει από δω και πέρα ο πρωθυπουργός, οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούν ότι πριν από τα τέλη του νέου χρόνου θα έχουν δρομολογηθεί οι όποιες αλλαγές.

Υ.Γ. Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει πέντε, έξι (ακόμα) τεχνοκράτες



parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: