Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Θα ζητήσει αντίγραφο της "λιστας" των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, ο Στουρνάρας από την Λαγκάρντ..! - Το ΣΔΟΕ Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ... ΕΚΡΥΨΕ!

"Από τις εφημερίδες έμαθα για την ύπαρξη του CD", δηλώνει στην εφημερίδα Financial Times ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για το περίφημο CD με τα περίπου 2.000 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

Η υπόθεση αφορά στην περίφημη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία περιέχει 1.991 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της Γενεύης, την οποία (όπως αποκάλυψε το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»), αλλά  εδώ και 18 μήνες δεν την έχει δει... κανένας...!!!...


                        -- *********--
Με εντολή της Κριστίν Λαγκάρντ (υπό την προηγούμενη ιδιότητά της ως υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας), το συγκεκριμένο CD είχε δοθεί επισήμως (μέσω της διπλωματικής οδού) στον συναυτουργό του μνημονίου, τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, τον ανεκδιήγητο Γ.Παπακωνσταντίνου, (πού δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος)  καί αυτό το πολιτικό «κνώδαλο» δήλωσε ότι την...έχασε...!!! 

                        -- *********--
«Εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορέσε να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους Ευρωπαίους εταίρους μας» τόνισε ο κ. Στουρνάρας. 

                    -- *********--
Στη δήλωσή του η οποία δημοσιεύεται στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «προτεραιότητα» την υπόθεση του χαμένου CD και δηλώνει αποφασισμένος να ανακαλύψει τι έγινε η λίστα με τους Ελληνες καταθέτες Γενεύης που η Κριστίν Λαγκάρντ παρέδωσε στον... «τιποτένιο» π. υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου
 



Το ΣΔΟΕ Διαψεύδει τον Παπακωνσταντίνου


Καμία λίστα, CD ή έγγραφο δεν έχει περάσει από το πρωτόκολλο του ΣΔΟΕ
Η μυστηριώδης λίστα Λαγκάρντ με τα 2000 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε Ελβετικές τράπεζες, ξεκίνησε το ταξίδι της από την Γαλλία για να φτάσει στην Ελλάδα … και να χαθεί.
Ο κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος είχε ζητήσει και είχε στα χέρια τη λίστα, επιχειρεί να ρίξει φως στη διαδρομή της και στα χέρια τα οποία αντάλλαξαν μεταξύ τους την … λίστα που μάλλον … έκαιγε πολύ κόσμο.
Ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας δηλώνει ότι από την λίστα επέλεξε 20 τρανταχτές υποθέσεις-ονόματα και τα έδωσε προς διερεύνηση στον κ. Καπελέρη, επικεφαλής τότε του ΣΔΟΕ. Τώρα με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ονομάτων και υποθέσεων μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνομιλητές του ξέρουν.
Αργότερα ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι η λίστα δόθηκε ολόκληρη στον κ. Διώτη, όταν εκείνος ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών στον κ. Βενιζέλο. Έκτοτε η τύχη της λίστας … αγνοείται. Χάθηκε … στη διαδρομή; Ξεχάστηκε στα συρτάρια του ΣΔΟΕ; Μόνο ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνομιλητές τους ξέρουν.
Πάντως, χθες διέρρευσε ότι ο ΣΔΟΕ, διαψεύδει κατηγορηματικά τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνοντας ότι τέτοιο CD η έγγραφο δεν έχει φτάσει στην υπηρεσία, όπως φαίνεται από τον έλεγχο που έγινε στο πρωτόκολλο.
Ο Στουρνάρας λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα... κι ότι θα ζητήσει αντίγραφο από την Λαγκάρντ. Δεν βγάζει καμιά κόπια παραπάνω, να μας την μοιράσει σε όλους, μήπως και πάλι την ξεχάσουν πάνω σε κανένα σκρίνιο και την πετάξει η καθαρίστρια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: