Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στα κάγκελα οι πολίτες... Το ένα μετά το άλλο τα ελληνικά στρατόπεδα γεμίζουν λαθρομετανάστες...

lathrometanastes-exit

Ενα νέο στρατόπεδο, που θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, 

αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να απορροφήσει ένα σημαντικό ποσοστό των αλλοδαπών, που αυτή τη στιγμή κρατούνται στις εγκαταστάσεις των Σχολών Αστυφυλάκων Ροδόπης και Ξάνθης.
Ηδη, περίπου 150 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο στρατόπεδο Πανταζόπουλου στο Παρανέστι της Δράμας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα σε μία νύχτα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την τοπική κοινωνία, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια και συλλήψεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στο Παρανέστι αναμένεται σταδιακά να οδηγηθούν και άλλοι αλλοδαποί, οι οποίοι θα προέρχονται είτε από χώρους κράτησης που έχουν γεμίσει ασφυκτικά είτε από συλλήψεις κατά τις επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας», οι οποίες θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Κι άλλοι χώροι
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λειτουργία του κέντρου στο Παρανέστι της Δράμας βρίσκονται στα σκαριά τουλάχιστον δύο ακόμη κέντρα, τα οποία θα δημιουργηθούν σε στρατόπεδα σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα. 
Αλλωστε, στόχος της ΕΛΑΣ είναι να «αδειάσει» σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος της σχολής στη Ροδόπη, όπου σήμερα φιλοξενούνται περίπου 500 λαθρομετανάστες και πιθανότατα να απομακρυνθούν στο σύνολό τους οι μετανάστες και από τη σχολή της Ξάνθης, στην οποία σήμερα βρίσκονται άλλοι 300 αλλοδαποί. 
Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, οι μετανάστες που βρίσκονται στη σχολή της Ξάνθης θα πρέπει να μεταφερθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του χώρου στον οποίο θα φιλοξενηθούν.
Παράλληλα, στα νέα στρατόπεδα που αναμένεται να λειτουργήσουν θα μεταφερθούν και λαθρομετανάστες από τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ με τον κωδικό «Ξένιος Δίας», καθώς εκτιμάται ότι σύντομα θα επεκταθούν και προς τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 
«Είναι αναμενόμενο πως όσες περισσότερες συλλήψεις γίνονται θα χρειάζονται και νέοι χώροι», επισημαίνει στέλεχος της ΕΛΑΣ. Επίσης, ήδη πραγματοποιούνται εργασίες για να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις και επομένως και η χωρητικότητα στο Κέντρο Φύλαξης στην Αμυγδαλέζα Αττικής, όπως επίσης και στο κέντρο στο Φυλάκιο του Εβρου. 
(agelioforos.gr)
makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια: