Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Alpha Bank: Η Tρόικα οδηγεί σε κραχ την Ελλάδα - Η καθυστέρηση της δόσης των 31,5 δις είναι απολύτως αναίτια!

XRIMANEWS.GRΈντονα επικριτική για τις τακτικές της τρόικας 

είναι το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων της Alpha Bank το οποίο αναφέρει ότι εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής.
Σε μια déjà-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτ.΄11, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των € 31,5 δις. 
Η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια για τους ακόλουθους λόγους:

α) Από το Προσχέδιο του Π2013 που μόλις δημοσιεύτηκε προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του Π2012, όπως άλλωστε είχε ήδη γίνει εμφανές και από την εκτέλεση του Π2012 στο 8μηνο Ιαν.-Αυγούστου 2012. Μάλιστα, η εκτέλεση του Π2012 όπως προβλέπεται στο Προσχέδιο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύεται η ικανοποιητική εκτέλεση και του Π2013.
β) Η Κυβέρνηση έχει ήδη προσδιορίσει σαφώς συγκεκριμένα, και εξαιρετικά επώδυνα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία μέτρα, ύψους € 13,5 δις για να εξασφαλίσει την ομαλή εκτέλεση των Π2013 και Π2014.
γ) Με την συνέχιση της ομαλής και έγκαιρης εκταμίευσης της χρηματοδοτικής βοήθειας αποκαθίσταται η πορεία ανταγωνιστικής ανάπτυξης της οικονομίας και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, όπως διαμορφώθηκε μετά το PSI Plus.

imerisia.gr

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση από το "Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων" της Alfabank,  ΕΔΩ

Ε Μ ΠΡΟ Σ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: