Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέο τετ-α-τετ Σαμαρά - Μέρκελ σε λίγη ώρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Κρίσιμο τετ-α-τετ
'Οπως σας είπαμε χθες, νέο κρίσιμο τετ-α-τετ θα έχει στις 10:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας) σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που ολοκληρώθηκε με θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει στήριξη για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και μάλιστα στο σύνολό της και όχι τμηματικά.

Όπως επεσήμανε στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι πρέπει να ...υπάρξει ρευστότητα στη χώρα και στην πραγματική οικονομία, ενώ διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει την αποστολή της.


Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τονίζοντας ότι αυτές φέρνουν αποτελέσματα, αλλά και στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό, αλλά και στον διαρθρωτικό τομέα.


Η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε με μία θετική δήλωση για την Ελλάδα από τους 17 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα και για τις «αξιοσημείωτες προσπάθειες» του ελληνικού λαού.
 
 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: