Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Sylvia Kristel: "Έφυγε" η Θρυλική "Εμμανουέλα" - Αφιέρωμα στη Σίλβια Κριστέλ: Ταινίες & Φωτογραφίες


Η Σίλβια Κριστέλ (Sylvia Kristel)
Η Σίλβια Κριστέλ (Sylvia Kristel) γεννήθηκε στην Ουτρέχτη στην Ολλανδία. 
Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν 14 ετών, αφού ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι τους για μια άλλη γυναίκα. «Ήταν το πιο θλιβερό πράγμα που συνέβη ποτέ σε μένα», λέει για την εμπειρία του χωρισμού των γονιών της. 
Η Κριστέλ είχε και μια νεώτερη αδερφή τη Μαριάνα.
Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο σε ηλικία 17 χρόνων, ενώ είχε αναδειχθεί νικήτρια στο διαγωνισμό ομορφιάς «Miss TV Europe»
Το 1974 έγινε ευρέως γνωστή για τη συμμετοχή της στη γαλλική ταινία «Εμμανουέλα». Η εν λόγω ταινία παραμένει ακόμη και σήμερα μια από τις πιο πετυχημένες γαλλικές ταινίες στην κατηγορία της...




Οι μετέπειτα κινηματογραφικοί της ρόλοι δεν απείχαν από την εικόνα της «Εμμανουέλα». Η εικόνα αυτή την ακολούθησε και στην Αμερική, όπου ερμήνευσε στην ταινία «Private Lessons» ένα κορίτσι που σαγηνεύει έναν έφηβο. Η ανεξάρτητη αυτή παραγωγή γνώρισε μεγάλη επιτυχία, επιτυχία που η Κριστέλ ποτέ δεν γεύτηκε. Συνέχισε να εμφανίζεται σε ταινίες και στις αρχές του '90 ερμήνευσε και πάλι την Εμμανουέλα.

Το Μάιο του 1990 εμφανίστηκε στην τηλεοπτική σειρά «My Riviera» της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ (St Tropez).

Το Μάιο του 2006 η Κριστέλ βραβεύτηκε στο "Tribeca Film Festival" της Νέας Υόρκης για τη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «Topor and Me», που γράφτηκε από τον Ruud Den Dryver και τη σκηνοθέτησε η ίδια. Το βραβείο της το απέμεινε ο Gayle King.

Το 2006 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία της «Nue».

Στις 17 Οκτωβρίου η Σίλβια Κριστέλ πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 60 χρονών.

Η γνωστή ηθοποιός υπέφερε από καρκίνο του λάρυγγα, του πνεύμονα και του οισοφάγου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θρυλική ταινία «Εμμανουέλα»


Φιλμογραφία & Φωτογραφίες Εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: