Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Το κρατικό συντεχνιακό μπαξίσι

Όλοι νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να πολεμηθούν τα ειδικά συμφέροντα καθώς και οι κλίκες που λυμαίνονται την ελληνική οικονομία. 
Πάνω κάτω, είτε είναι κάποιος δεξιός, ή αριστερός ή Αρειανός, συμφωνεί με την παραπάνω πρόταση.
Μέχρι τώρα όμως, όλες οι αγκυλώσεις, οι συντεχνίες, οι κλίκες και τα ειδικά συμφέροντα, που έχουν ταλαιπωρήσει αυτή τη χώρα θα έλεγα ότι ζουν και βασιλεύουν.
Για παράδειγμα, φτιάξαμε ένα πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, αλλά ουσιαστικά το μόνο που κάναμε είναι να φτιάξουμε άλλο ένα επίπεδο γραφειοκρατίας, που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων τις διαδικασίες, χωρίς ουσιαστικά να...
καταργήσει πολλές από αυτές τις διαδικασίες (και τις δαπάνες αυτών) παρά ελάχιστα.
Ένα από κυριότερα γραφειοκρατικά εμπόδια στην ίδρυση εταιρειών, είναι οι συμβολαιογράφοι, που υποτίθεται σου φτιάχνουν το καταστατικό. 
Για μένα θα πρέπει να καταργηθεί η μεσολάβηση των συμβολαιογράφων σε όλα τα επίπεδα ίδρυσης εταιρειών. Μάλιστα δε, θα πρέπει να καταργηθεί η συμβολή τους σε πάρα πολλά επίπεδα της ζωής μας και όχι μόνο σε νομικά ζητήματα..
Αλλά όλα τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, σχεδιάζονται όχι για τις ανάγκες της αγοράς και την εξυπηρέτηση της παραγωγής, αλλά στο πως μπορεί το κράτος, σε συνδυασμό με τις διάφορες ομάδες που λυμαίνονται αυτή τη χώρα, “να στα πάρουν”.
Έτσι λοιπόν λόγω της οικονομικής ύφεσης, που σημαίνει παντελώς μηδαμινή οικοδομική δραστηριότητα, οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν πάρα πολύ δουλειά. Είναι δηλαδή να τους λυπάται κανείς. Ειδικά δε τώρα με τα καινούργια τεκμήρια, πως θα ανταποκριθεί άραγε ο μέσος ελεύθερος συμβολαιογράφος στις φορολογικές του ανάγκες;
Με ποιο τρόπο λοιπόν (ποιο τερτίπι καλύτερα) θα μπορεί το ελληνικό δημόσιο να τα παίρνει από τους πάντες και να φανεί ότι αυτό μας συμφέρει και είναι για το καλό μας, ενώ παράλληλα θα δώσει δουλειά και στον πολύπαθο αυτό κλάδο, που δεν έχει πλέον δουλειά λόγω ύφεσης;
Είναι απλό: Θα επινοήσουμε κάποιο νέο επίπεδο γραφειοκρατίας και θα “δώσουμε φατούρα” τη δουλειά στους συμβολαιογράφους να διεκπεραιώσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και όλα θα είναι μια χαρά, διότι θα το βαφτίσουμε outsourcing!!!
Οι φίλοι μας οι συμβολαιογράφοι θα πάρουν ένα καλό μεροκάματα (τώρα που δεν έχει δουλειά η οικοδομή) και το κράτος επίσης θα πάρει κάτι, διότι οι συμβολαιογράφοι θα αποδίδουν ΦΠΑ και θα φορολογούνται για τα αυξημένα εισοδήματα που θα έχουν και όλη η παρέα (κράτος και συμβολαιογράφοι) θα είμαστε μια χαρά.
Έτσι λοιπόν το υπουργείο εργασίας σκέφτηκε το νέο σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ, που θα αναθέτει στους συμβολαιογράφους όλης της χώρας την αρμοδιότητα της πιστοποίησης και της ηλεκτρονικής καταχώρησης δεδομένων που αφορούν οποιαδήποτε οικογενειακή μεταβολή.
Έτσι λοιπόν από εδώ και στο εξής (αν περάσει αυτό το τερατούργημα), θα πρέπει όλοι να πληρώνουμε 40-50 ευρώ στο συμβολαιογραφικό λόμπι, για να παντρευτούμε, για να πεθάνουμε, για να χωρίσουμε ή για να συμβιώσουμε!! Ναι σωστά ακούσατε, το κράτος μερίμνησε ακόμα και για τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια αγαπητέ αναγνώστη!!!
Να σας πω όμως το εξής, νομίζω ότι είμαστε κερδισμένοι από αυτή την ιστορία.
Πάλι καλά που δεν θα απαιτηθεί συμβολαιογράφος για να πάμε στην τουαλέτα, διότι ειλικρινά τους έχω ικανούς και για κάτι τέτοιο και αυτό πραγματικά θα με ανησυχούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: