Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε την Ευρωπαϊκή Ένωση!



Σε «αρνητικές» από «σταθερές» υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ένωση η Moody's, βασιζόμενη στις αρνητικές προοπτικές των μεγαλύτερων οικονομιών της, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής της δραστηριότητας.  Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν... διατηρεί το «Aaa».
Η Moody's υποβάθμισε στις 23 Ιουλίου σε «αρνητική» την προοπτική της για την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με «Aaa», εξαιτίας της «αυξανόμενης αβεβαιότητας» για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη. Τότε είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει στο τέλος του τρίτου τριμήνου το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.


Αν και αναγνωρίζει ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ενισχυθεί χάρη στα «διαρθρωτικά μέτρα» που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.


Η Moody's εξηγεί τέλος ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της ΕΕ, εάν υποβαθμίσει την αξιολόγηση ορισμένων μελών της.


Η αποδυνάμωση της δέσμευσης χωρών μελών απέναντι στην ΕΕ ή μεταβολές.


naftemporiki.gr / http://grblogs.gr/post/ipobathmisi-tis-prooptikis-tis-e-e-apo-moodys
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: