Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τι σημαίνει η ανακοίνωση αποπληρωμής του ελληνικού εθνικού χρέους;

Γράφει για το θέμα, ο Νικόλαος Γεωργαντζάς
Καθηγητής συστημικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο Fordham της Νέα Υόρκης

Τι σημαίνει άραγε η ανακοίνωση αποπληρωμής του ελληνικού εθνικού χρέους (βλ. παρακάτω) γιά τον ελληνικό μας κόσμο; 
Τι σημαίνει γιά την ελληνική μας κοινωνία;
Είναι σύμπτωση όταν ένας παραδοσιακά αριστερός Δημήτρης Καζάκης και ένας παραδοσιακά δεξιός Γιώργος Τράγκας συμφωνούν περί της αμέσου ανάγκης αντίστασης από τον ελληνικό μας κόσμο, έναντι του..
νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας και της πολλαπλής κατοχής της Ελλάδος;
Μήπως τούτο σημαίνει πως 
η ελληνική μας κοινωνία και ο ελληνικός μας λαός στην Ελλάδα, στην Κύπρο, όπως και όλος ο συνέκδημος ελληνικός μας κόσμος, σε ολάκαιρη την οικουμένη, πρέπει δειλά-δειλά να επανακτήσουμε την χαμένη ιδιότητα του οπλίτη-πολίτη (πολιτειότητα), ώστε να ξαναδημιουργήσουμε την ελληνική κοινωνία των πολιτών, ως ‘εντολέα’ των ελληνικών πολιτικών μας συστημάτων και ελληνοπρεπών πολιτευμάτων;

Η οργάνωση END (End National Debt), με την αποπληρωμή του ελληνικού εθνικού χρέους προς τρίτους, κάνει ένα πρώτο βήμα προς την ελευθερία και την ελληνική εθνική ανεξαρτησία. Θα ανταποκριθούμε όμως σοφά και φρόνιμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες;

Ή θα παραμείνουμε ανθελληνικά εγκιβωτισμένες και εγκιβωτισμένοι στην αριστερόστροφη, στην ακροκεντρώα και στην δεξιόστροφη δεξιά της ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας; Εάν ναι, το τίμημα φυσικά θα είναι η ελευθερία του έθους και του έθνους μας, καθως και η εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος και της Κύπρου μας.

Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς




Nicholas C. GEORGANTZAS


Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS





____________________

O Νικόλαος Γεωργαντζάς είναι  Καθηγητής συστημικής δυναμικής στο πανεπιστήμιο Fordham της Νέα Υόρκης. Μιας νέας σχετικά επιστήμης που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία εξέλιξη, τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ν. Γεωργατζάς είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος στον παγκόσμιο οργανισμό συστημικής δυναμικής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του παγκόσμιου σχετικού συνεδρίου, που έγινε στην Αθήνα το 2008. Ο Νίκος Γεωργαντζάς κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες του τομέα του, με δημοσιεύσεις σε σειρά επιστημονικών περιοδικών.  Πέρα από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προώθηση του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει με συνεχή άρθρα-παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: