Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ελληνοαμερικανός Τσάρλι Κριστ παρουσίασε τον Ομπάμα στο Συνέδριο


O Ελληνοαμερικανός πρώην Κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ ήταν ένας μεταξύ των κύριων ομιλητών που παρουσίασαν τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο την Πέμπτη το βράδυ του πρόσφερε το χρίσμα να επιδιώξει επανεκλογή στον Λευκό Οίκο τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Ο ομογενής ομιλητής υπενθύμισε ότι ο τέως Πρόεδρος Ρόναλντ Ρέηγκαν είχε... διακηρύξει ότι άλλαξε κομματική τοποθέτηση και έγινε Ρεπουμπλικανός επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκε, τον εγκατέλειψε
Στην δική του περίπτωση ο  κ. Κριστ μεταπήδησε στο Δημοκρατικό Κόμμα από το Ρεπουμπλικανικό επειδή, όπως είπε, «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με εγκατέλειψε».  
Και στο σημείο αυτό παρατήρησε ότι σήμερα πιθανότητα θα είχε κάνει το ίδιο και ο Πρόεδρος Ρέηγκαν γιατί δεν θα μπορούσε να ανεχτεί ακραίες θέσεις που, κατά...
την έκφρασή του, έχει υιοθετήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Ο Τσάρλι Κριστ είναι εγγονός ενός Ελληνοκύπριου μετανάστη, του Αδάμ Χριστοδούλου, που ήρθε στην Αμερική χωρίς τίποτα και ξεκίνησε κάνοντας τον λούστρο παπουτσιών.
Ο Τσάρλι Κριστ τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στον εργασιακό τομέα όπου χρειάζεται να δημιουργηθούν πολλές ακόμα νέες δουλειές για να στηριχτεί καλά η εθνική οικονομία. Χρειαζόμαστε επίσης, πρόσθεσε, εύρωστα προγράμματα κοινωνικών ασφαλίσεων ούτως ώστε να τηρήσουμε τα όσα υποσχεθήκαμε στους υπερηλίκους.
Αλλά πάνω από όλα, είπε ο κ. Κριστ εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι η διάθεση συμβιβασμού από μέρους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή των προγραμμάτων που θα αποκαταστήσουν την ευρωστία της Αμερικανικής οικονομίας και θα βελτιώσουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ο Τσάρλι Κρις μίλησε κατόπιν για την συνεργασία που είχε ως Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε διάφορες κρίσιμες για την πολιτεία του περιπτώσεις όπως, εκείνην πριν από δύο χρόνια, κατά την οποία σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου στην θάλασσα και να μολύνουν αμερικανικές ακτές.

Κατά τον Τσάρλι Κρις, ο Πρόεδρος Ομπάμα, χωρίς να λογαριάζει ότι είχε να κάνει με ρεπουμπλικανό κυβερνήτη επισκέφθηκε την περιοχή και αφού επιθεώρησε τις καταστροφές από την πετρελαιοκηλίδα εξουσιοδότησε την εφαρμογή ενός προγράμματος οικολογικού καθαρισμού που κυριολεκτικά έσωσε την Φλόριντα.

Καταλήγοντας ο Τσάρλι Κριστ είπε ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την αντιμετώπιση των απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η Αμερική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι ο Πρόεδρος Ομπάμα. Όπως τόνισε, πρέπει να τον υποστηρίξουμε όλοι, όχι σαν Δημοκρατικοί ή σαν Ρεπουμπλικανοί, αλλά σαν Αμερικανοί

 
από την Voice of America
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: