Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος


Με νέα σύντροφο, πολύ μικρότερη από τον ίδιο σε ηλικία, 

εντόπισαν τα γαλλικά ΜΜΕ τον Ντομινίκ Στρος-Καν. 
Ο οποίος επιβεβαιώνει το πολλάκις διαπιστωθέν στο παρελθόν ρηθέν ότι, ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος. Όπως και οι πλέον διαπρεπείς εκπρόσωποί του.
Ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός πικάντικου σκανδάλου λόγω της ιστορίας του Sofitel με την καμαριέρα, έχασε τη ...
μεγάλη πολιτική ευκαιρία να βρίσκεται σήμερα στα Ηλύσια Πεδία, και να είναι εκείνος ο Πρόεδρος της Γαλλίας, αντί του άχρωμου και αφόρητα συνηθισμένου Φρανσουά Ολάντ.
Κυρίως όμως, λόγω της περιπέτειας Στρος-Καν, έμειναν μετέωρες οι προσπάθειες δραστικής αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος, και επίλυσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Εκείνο το πρωί που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, ο DSK είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Βερολίνο, όπου θα… στρίμωχνε την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει η Γερμανίδα Καγκελάριος στο σχέδιο του Στρος-Καν για την απομείωση του ελληνικού χρέους, και την αποκλιμάκωση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Η πτήση για το Βερολίνο πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Ντομινίκ Στρος-Καν, και έκτοτε οι εξελίξεις επιδείνωσαν την κατάσταση της ελληνικής, αλλά και ευρύτερα της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Για ένα καπρίτσιο. Για ένα πάθος. Που συνεχίζεται όπως φαίνεται, μιας και το πάθημα μόνο μάθημα δεν έγινε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: