Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα δημοσκόπηση GPO: Προηγείται η ΝΔ με 23,4% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%

Νέα δημοσκόπηση GPO: Προηγείται η ΝΔ με 23,4% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%
Στην δημοσκόπηση, η πέμπτη κατά σειρά μετά τις τέσσερις προηγούμενες που δίνουν πρώτη τη ΝΔ, της GPO την οποία παρουσίασε το mega στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 23,4%  ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με  22,1%,  το ΠΑΣΟΚ με  13,5%,  οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 7,4% , η ΔΗΜ.ΑΡ με  5,1% , το ΚΚΕ με  5,9% ,η «Χρυσή Αυγή» με 4,2% ,  η Δημιουργία Ξανά του κ. Τζήμερου με 2,6%, ο ΛΑΟΣ με 2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 0,5% .
Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς προηγείται με  22,7% ακολουθούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βενιζέλος με 19,1% ...
 
Στο μεταξύ το βασικό αίτημα της κοινής γνώμης, όπως καταγράφεται στην δημοσκόπηση της GPO, είναι να σχηματισθεί Κυβέρνηση και μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό, 66,4%, των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μια Κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτελούσε την καλύτερη λύση.

Παράλληλα το 47,9% των πολιτών  έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας  έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία συγκρότησης Κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η κοινή γνώμη, στην ίδια δημοσκόπηση,  σε ποσοστό 80,9% επιθυμεί να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο οι πολίτες πιστεύουν -σε ποσοστό 52%- ότι πρέπει να  εφαρμοστεί το μνημόνιο ενώ το 44,5% θεωρεί ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε την εφαρμογή του.

Το 20% θέλει να καταγγελθεί το μνημόνιο ενώ το 77,8% να το επαναδιαπραγματευθούμε. Συνεπώς οι πολίτες θεωρούν αναγκαίο ένα οικονομικό πρόγραμμα αλλά όχι στην βάση που έχει τεθεί σήμερα. Το 67,2% πιστεύει ότι εάν καταγγείλουμε το μνημόνιο υπάρχει κίνδυνος να φύγουμε από το ευρώ. Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τον κίνδυνο να βγούμε από την ευρωζώνη άμεσα.

Διαβάστε σχετικά:
Οι δημοσκ οπήσει ς… το λένε καθαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: