Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στελέχη ΠΑΣΟΚ προς Βενιζέλο: Βαγγέλη κόψε από τις λίστες, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση


Στελέχη ΠΑΣΟΚ προς Βενιζέλο: Βαγγέλη κόψε από τις λίστες, Γιώργο, «ύπαρχο» και ΡαγκούσηΈντονος προβληματισμός επικράτησε τις τελευταίες μέρες στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου
Το ζητούμενο ήταν πως τα ψηφοδέλτια θα γίνουν πιο ελκυστικά, πως θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει ο Ευ. Βενιζέλος.
Μοιραία η συζήτηση έφτασε και στα πρόσωπα που σηματοδοτούν εκείνο το ΠΑΣΟΚ που στην Ιπποκράτους θέλουν να ξεχάσουν. Τα πρόσωπα που σηματοδοτούν το Μνημόνιο και τα... αντιλαϊκά μέτρα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε εισηγήσεις, αυτά τα πρόσωπα να αποκλειστούν από τα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών. Μηδέ του Γιώργου Παπανδρέου εξαιρούμενου! Όμως, ένας τέως πρόεδρος, δεν κόβεται τόσο εύκολα από τα ψηφοδέλτια, έστω και αν υπήρξε ο… καπετάνιος του ελληνικού Τιτανικού. Για τον λόγο αυτό, κάποια στελέχη ζήτησαν δημοσίως από τον Γ. Παπανδρέου «να διευκολύνει» τη νέα ηγεσία. Απάντηση όμως δεν πήραν.
Αντιθέτως, ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας προς τους δημοσιογράφους στη Βουλή, τους συνέστησε να μην… τσιμπάνε.
Εκτός του Γ. Παπανδρέου, εισηγήσεις υπήρξαν και για τον αποκλεισμό του «ύπαρχου» Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Γιάννη Ραγκούση.
Ο Παπακωνσταντίνου κατετάγη 3ος στην Αττική όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει την Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Γ. Ραγκούσης 5ος στην Β’ Αθηνών, με αποτέλεσμα να είναι πρώτος επιλαχών.
Ο κ. Ραγκούσης, στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ σημειώσει μια μικρή άνοδο ή ακόμη αν αλλάξουν τα ποσοστά, μπορεί και να εκλεγεί.
Ο κ. Βενιζέλος- γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, δεν τρέφει τα καλύτερα των αισθημάτων για τους Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση. Αρκεί να θυμηθούμε την άποψη ότι προτιμάει να τους κρίνει ο λαός, που διέρρεε η Ιπποκράτους παραμονές των εκλογών. Παρόλα αυτά, μέχρι χθες αργά το βράδυ, το κλίμα που υπήρχε στην Ιπποκράτους ήταν ότι οι εισηγήσεις θα παραμείνουν… εισηγήσεις και τελικά δεν θα υιοθετηθούν από τον Ευ. Βενιζέλο.
Οπότε, τυχόν αλλαγές στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα είναι οριακές, εξαιρούμενου του Φ. Πετσάλνικου βέβαια, που ήδη ανακοίνωσε ότι η Ιπποκράτους δεν τον ήθελε, παρά το γεγονός ότι ήταν πρώτος στην Καστοριά με πενταπλάσιους σταυρούς από τη συνυποψήφιά του που κατετάγη στη δεύτερη θέση. 
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: