Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ελλάδα-Τοκογλύφοι: 0 - 6

Tη μεγαλύτερη προδοσία της Χώρας στην ελληνική Ιστορία δεν θα τη γράψουν ιστορικοί… 
Την έχουν ήδη αποτυπώσει οι “κύριοι της Βουλής των ελλήνων» τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά -όχι και τόσο εκλαϊκευμένα- στο περιεχόμενο της περιβόητης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης…

Και για να τα λέμε με απλά λόγια..


ΑΡΘΡΟ 4 παρ. 2: «Ο Δανειολήπτης δεσμεύεται, έως ότου όλο το κεφάλαιο της παρούσας Σύμβασης να έχει επιστραφεί πλήρως και όλοι οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά, αν υπάρχουν, στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, νσ έχουν πλήρως εξοφληθεί… να μην εξασφαλίσει με υποθήκη, ενέχυρο ή άλλο βάρος πάνω στην ίδια περιουσία ή στα έσοδα, τυχόν υφιστάμενο ή μελλοντικό Σχετικό Χρέος και οποιαδήποτε εγγύηση ή αποζημίωση δίδονται επί αυτού…».


•Με απλά λόγια, η Ελλάδα απαγορεύεται να λάβει οποιοδήποτε άλλο δάνειο από οποιαδήποτε άλλη χώρα για να αποπληρώσει όλα τα χρέη της. παλαιά και υφιστάμενα!! (π.χ. Κίνα. Ρωσία…) ΤΡΟΪΚΑ – ΕΛΛΑΣ: 1-0.


ΑΡΘΡΟ 2 παρ. 3:«Οι Δανειστές και ο Δανειολήπτης δεν επιτρέπεται να εκχωρήσουν ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο να μεταβιβάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους (ή, όσον αφορά τους Δανειστές, να συνάπτουν συμβάσεις με οποιοδήποτε τρίτο μέρος με σκοπό να μεταβιβάσουν το συνοδό ή μέρος της συμμετοχής τους προς το Δανειολήπτη ή το σύνολο ή μέρος των κινδύνων και των ωφελειών που απορρέουν από την συμμετοχή τους στην παρούσα Σύμβαση) χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών.»


ΑΡΘΡΟ 13: «…ο νέος Δανειστής αναλαμβάνει προς τον Δανειολήπτη και τους λοιπούς Δανειστές υποχρεώσεις ισοδύναμες με τις Σχετικές Υποχρεώσεις και (αν δεν είναι ήδη Δανειστής) γίνεται μέρος της παρούσας Σύμβασης ως Δανειστής..»


•Με απλά λόγια, μια οποιαδήποτε τρίτη χώρα. για παράδειγμα η Τουρκία, μπορεί, κατόπιν της παραπάνω μεταβίβασης του συνόλου ή μέρους των ωφελειών, να γίνει δικαιούχος όλου του ποσού του δανείου (νέος Δανειστής!!!) που οφείλουμε στους δανειστές μας… και κάτι τέτοιο μέσα σε μια νύχτα… μια νύχτα που ο Πρωθυπουργός θα κοιμάται ήσυχος και το πρωί θα του τηλεφωνήσει ο €ρντογάν να του ανακοινώσει ότι πλέον οφείλουμε μόνο σε αυτόν ολόκληρο το ποσό του δανείου! Κύριε. Πρωθυπουργέ… καιρός να αλλάξετε την ερώτηση… συνεχίστε με το„. «πού θα πάνε τα λεφτά;» ΤΡΟΙΚΑ – ΕΛΛΑΣ: 2-0.


ΑΡΘΡΟ 8 παρ: *Οι Δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (που επιδίδεται από την €πιτροπή ενεργώντας εκ μέρους τους) (και ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών) προς τον Δανειολήπτη, να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και/ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που… ο Δανειολήπτης γενικώς δεν καταβάλλει το Σχετικό Χρέος του, κατά τις ημερομηνίες οφειλής του ή προβαίνει σε αναστολή πληρωμών του Σχετικού Χρέους του ή των ανειλημμένων ή εγγυημένων υποχρεώσεων του».


•Με απλά λόγια, σταματήστε επιτέλους να διερωτά-σθε αν μπορούμε να πτωχεύσουμε ή όχι… γιατί ακόμα και αυτό είναι διατυπωμένο παραπάνω… ΔEΝ έχουμε το δικαίωμα κήρυξης παύσης πληρωμών… και αν το κάνουμε… διαβάστε παρακάτω… έχει και συνέχεια! ΤΡΟΪΚΑ -ΕΛΛΑΣ: 3-0.


ΑΡΘΡΟ 14 παρ. 5: *Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται οπό κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του…».


•Με απλά λόγια, όποιος επιχειρήσει να προσφύγει δικαστικά για την ακύρωση όλων των παραπάνω όρων της περιβόητης Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης… θα βρει σαφέστατα την πόρτα του δικαστηρίου κλειδωμένη… σε αντίθεση με την «πόρτα» του Παρθενώνα το κλειδί της οποίας έχει ήδη παραδώσει ο Πρωθυπουργός μας στα «παιδιά» της €υρώπης και της Τρόικας με την επιτρεπόμενη ως άνω κατάσχεση κατά των περιουσιακών στοιχείων της χώρας! ΤΡΟΪΚΑ – ΕΛΛΑΣ: 4-0.


ΑΡΘΡΟ 7 παρ. I: “Όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον Δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης…».


•Με απλά λόγια, η ως άνω αναφερόμενη ύπαρξη ανταπαίτησης αφορά στην ουσία σε μία και μοναδική ανταπαίτηση… στις Πολεμικές Αποζημιώσεις, που δικαιούται να αξιώσει η Ελλάδα από την Γερμανία… και. φυσικά, η τοποθέτηση του παραπάνω όρου της Σύμβασης αποτελεί ένα συμβολικό δωράκι εθνικού ευτελισμού από την κυρία Μέρκελ! ΤΡΟΪΚΑ – EΛΛΑΔA: 5-0.


ΑΡΘΡΟ 12 ΠΑΡ. 1: «Σε περίπτωση που μία ή περισσότερες από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην παρούσα Σύμβαση είναι ή καταστούν εξ’ ολοκλήρου ή εν μέρει άκυρες, παράνομες ή μη εκτελεστές από οποιαδήποτε άποψη βάσει οποιουδήποτε εφαρμοστέου νόμου, η ισχύς, η νομιμότητα και η εκτελεστό-τητα των υπολοίπων διατάξεων που περιλαμβάνονται στην παρούσα Σύμβαση επ’ ουδενί τρόπω επηρεάζεται ή κλονίζεται για το λόγο αυτό. Οι διατάξεις που είναι εξ ολοκλήρου ή εν μέρει άκυρες, παράνομες ή μη εκτελεστές, ερμηνεύονται και ως εκ τούτου εφαρμόζονται σύμφωνα με το πνεύμα και τον σκοπό της παρούσας Σύμβασης».


•Με απλά λόγια, το παραπάνω άρθρο αποδεικνύει περίτρανα, χωρίς περαιτέρω σχόλια και επεξηγήσεις, ότι η παρούσα Σύμβαση σε καμία περίπτωση δεν είναι Σύμβαση Διευκόλυνσης… αλλά Σύμβαση Γελοιοποίησης Θεσμών. Αρχών, εθίμων. Νόμων. Δικαιωμάτων και Αξιών!

ΤΡΟΪΚΑ – ΕΛΛΑΣ: 6-Ο.

Φανταστείτε τη διαμόρφωση του τελικού σκορ ΤΡΟΙΚΑ – ΕΛΛΑΣ, εάν διαβάσετε ολόκληρο το περιεχόμενο της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης… ή αλλιώς της Σύμβασης Απώλειας της εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος, μιας Σύμβασης, οι όροι της οποίας, τόσο απροκάλυπτα υποδούλωσαν έναν ολόκληρο λαό, τον κατέστησαν έρμαιο της ευή-θειας και απληστίας των πολιτικών που ο ίδιος ψήφισε… και τον αφήνουν τώρα να κατοικοεδρεύει ανασφαλή, οργισμένο, προδομένο και κουρελιασμένο σε μια μεταλλαγμένη χώρα δίχως σύνορα, δικαιώματα, εθνική δύναμη και περηφάνια… 
 
Μια χώρα που χωλαίνει, επειδή σε πέντε φυλλάδες χαρτιού, που το ονομάσατε Δανειακή Σύμβαση… εσείς κύριοι της Βουλής των ελλήνων… γράψατε πέντε-έξι μπούρδες στολισμένες με αδόκιμες ορολογίες, βάλατε αριθμούς και παραγράφους, επίσημες σφραγίδες και υπογραφές… και καταφέρατε, έτσι. να πετάξετε και να κλειδ-αμπαρώσετε στη φυλακή της απόλυτης κατάθλιψης κάθε όνειρο του νέου έλληνα, κάθε φιλοδοξία του έλληνα εφήβου, κάθε ελπίδα του έλληνα γονέα, κάθε ανάμνηση του έλληνα υπερήλικα…
 
Ξεχάσατε, όμως. κάτι. κύριοι της Βουλής των ελλήνων… 
 
Οτι η προδοσία, πλέον, έχει αποτυπωθεί όχι σε ένα αντίγραφο, ούτε σε δύο, αλλά σε τόσα όσα να βρίσκονται στη διάθεση προς ανάγνωση όλων των επομένων και μεθεπομένων γενεών και απογόνων… γιατί… 
 
ΑΡΘΡΟ 16: «Η παρούσα Σύμβαση συνάπτεται σε οιονδήποτε αριθμό αντιτύπων υπογραφούν από ένα ή περισσότερα από τα συμβαλλόμενα μέρη. Κάθε αντίτυπο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρωτοτύπου και η υπογραφή των αντιτύπων έχει την ίδια ισχύ ως εάν οι υπογραφές στα αντίτυπα να ήταν σε ένα μόνον αντίτυπο της Σύμβασης*.


Του Δημήτρη Ιταμούπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: