Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Το τέλος ενός βρώμικου παραμυθιού

Πολλές φορές γίνεται λόγος στις παρέες μας, στις συζητήσεις σστο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, για την πολύ χαμηλού επιπέδου ύπαρξη πολιτικών, στο πολιτικό μας προσκήνιο.  
Δεν θα διαφωνήσω με αυτή την άποψη.  
Δεν θα κάνω όμως το λάθος, να τσουβαλιάσω και να αποδεχτώ αυτή την άποψη, βάζοντας το σύνολο του πολιτικού μας προσωπικού, στο ίδιο καζάνι.
Δεν θα το κάνω αυτό γιατί ενέχει ο κίνδυνος, άξιες λόγου προσωπικότητες, να ...αδικηθούν απο αυτή την αυθαίρετη μαζοποίηση. Ναι, σίγουρα, κι εγώ θα ήθελα στο πολιτικό προσκήνιο, ανθρώπους ευαίσθητους, κοντά στο λαό και στα προβλήματά του, που να έχουν χέρια καθαρά και με κάλλους αν είναι δυνατόν από την σκληρή εργασία και κυρίως, ανθρώπους που δεν είναι γόνοι πολιτικών τζακιών και οικονομικών ελίτ.

Όλα αυτά δεκτά και μπορούμε να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε σε βάθος κάποια στιγμή. Για τα προσωπικά μου πιστεύω όμως, στην παρούσα συγκυρία, μου προκαλλεί αλγεινή εντύπωση, η ύπαρξη πολιτικών, που πολιτεύονται, με μόνη τους πολιτική παρακαταθήκη, το αμφιλεγόμενο πολιτικό τους επικοινωνιακό χάρισμα και τίποτά παραπάνω.

Πιστεύω, ότι έγινε αντιληπτό για ποιόν χτυπάει η καμπάνα… Πολλοί τον παρομοίασαν με φαινόμενο… Πολλοί είπαν ότι έχει επικοινωνιακό ταλέντο και χάρισμα… Έχουν πει και έχουν γράψει πολλά και κολακευτικά για το πρόσωπο αυτό, με τα οποία εγώ, λυπάμαι, αλλά θα διαφωνήσω. Ο λόγος, για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη. Ένας πρώην δημοσιογράφος που μπήκε στην πολιτική ζωή του τόπου, αφήνοντας μια πετυχημένη καριέρα στα ΜΜΕ, κομίζοντας μαζί του, πολλές ελπίδες, για το τι είναι ικανός να προσφέρει στην παράταξή του και τους συμπολίτες του. Τα χρόνια περάσαν όμως κι όλες αυτές οι προσδοκίες δεν εκπληρώθηκαν. Τυχαία…; Δε νομίζω…!

Δεν εκπληρώθηκαν, πολύ απλά, διότι ο παλαίμαχος σήμερα αυτός πολιτικός, στη δύση της πορείας του στο πολιτικό στερέωμα, κοινοποίησε στο πανελλήνιο, τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πολιτεύονταν όλα αυτά τα χρόνια, εκπλήσσοντας δυσάρεστα και τους πιο φανατικούς του υποστηρικτές.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του, ήταν η αναποφασιστικότητα. Άλλαξε συχνά θέσεις ανάλογα με το τι εξυπηρετούσε τα προσωπικά και μόνον συμφέροντα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γι’ αυτό του το ελλάτωμα, η στάση που τηρεί τους τελευταίους μήνες ως προς το περιβόητο μνημόνιο και η στάση που κρατά, απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Πότε στηρίζει και εκφράζεται κολακευτικά για το ένα, πότε για το άλλο. Οι επιδόσεις του στο σπορ που λέγεται  κωλοτούμπα, έχουν γίνει πλέον γνωστές στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου και είναι ομολογουμένως αξιοζήλευτες!

Δεύτερο δείγμα ανυπαρξίας πολιτικού προσανατολισμού του προέδρου του ΛΑΟΣ, είναι η έλλειψη πολιτικής σκέψης και προτάσεων. Παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνω με θλίψη, ότι ο κ. Καρατζαφέρης, όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύεται με μοναδικό του πολιτικό διακύβευμα, την παρουσία του στα ΜΜΕ, που παρέχοντας του ένα ιδιότυπο άσυλο, τον έχουν μόνιμο φιλοξενούμενο, ζητώντας την άποψή του επι παντός επιστητού. Εξωτερική πολιτική, παιδεία, υγεία, μουσική και lifestyle. Στην ευκαιρία που του
Δίνεται απλόχερα όμως, δεν την εκμεταλλεύεται…Αντί λοιπόν να
κάνει γνωστές τις προτάσεις και τις σκέψεις του για λύση των προβλημάτων, επιδίδεται σ’ ένα παιχνίδι εντυπώσεων με κύριο χαρακτηριστικό, την λασπολογία, την ατάκα χαμηλής ποιότητας και τις δημόσιες σχέσεις.

Τις τελευταίες μέρες όμως, διαπιστώσαμε και την επικύνδυνη πλευρά του πολιτικού αυτού ανδρός. Σε συνέντευξή του στο ιστολόγιο ‘ ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ‘, δήλωσε ευθ’ αρσώς και χωρίς καμμία ντροπή, ότι ψήφισε το μνημόνιο, άκουσον – άκουσον, χωρίς προηγουμένως να το διαβάσει, διότι πολύ απλά δεν βρήκε …χρόνο! Επίσης, τα όσα βγήκαν στο φως, στην υπόθεση του πρώην υπουργού της ΝΔ, Α. Λιάσκου, με τηλεφωνικές υποκλοπές και τα σχετικά, μας οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα, ότι ο άνθρωπος αυτός, εκτός όλων των άλλων, είναι και επικύνδυνος για το πολιτικό μας σύστημα…

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να αφήσουμε στο περιθώριο, το τι προκάλεσε να βγει στην επιφάνεια, το κρυφό πολιτικό ταλέντο του Καρατζαφέρη. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς, με την δήλωσή του στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, του έκλεισε οριστικά την πόρτα επιστροφής του στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, αποκαλώντας τον αυτόν και το κόμμα του λαγό, κατάλαβε ότι τα ψωμιά του στο πολιτικό προσκήνιο είναι μετρημένα… Πατώντας λοιπόν την μπανανόφλουδα που του πέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να σκίσει τα ρούχα του και να βρεθεί εκτεθειμένος και ολόγυμνος, στα μάτια όλου του κόσμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς κι ο λαϊκισμός έει τα όριά του...