Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Κυβέρνηση του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή θυμίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου"

"Κυβέρνηση του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή θυμίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου", σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος μιλώντας χθες στην Πετρούπολη, έκανε λόγο για υπουργούς-μαριονέτες, καθώς όπως σημείωσε, "την χώρα την κυβερνούν οι γραφειοκράτες - λοχίες των Μεγάλων Δυνάμεων, η «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, τoν Υπουργό Εργασίας, την Υπουργό Υγείας, σημείωσε ότι οι επαφές αυτές γίνονται για να...
υπαγορεύσουν τις αποφάσεις τους, οι οποίες "στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στον κόσμο της εργασίας με την πλήρη διάλυση όποιου Κοινωνικού Κράτους υπήρχε στην Ελλάδα".
"Κανείς δεν μπορούσε, ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του, να φαντασθεί σε τι εξευτελισμό θα οδηγούσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου. 
Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι το κόμμα που με την μεταπολίτευση είχε κεντρικό σύνθημα τη «Λαϊκή Κυριαρχία» θα την εκποιούσε τόσο εύκολα, εκθέτοντας πρώτα απ' όλα τα μέλη και τους φίλους του που ακόμη πιστεύουν σε αυτήν", κατέληξε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: