Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο Μαντέλης κάνει άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ

Έντονο προβληματισμό στο Μαξίμου και την Ιπποκράτους προκάλεσε ο κυνισμός του Τάσου Μαντέλη να αποδεχτεί στην Εξεταστική της Βουλής ότι πήρε μίζα-χορηγία 200.000 μάρκων και να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά της πολιτικής μας ζωής.
Στο ΠΑΣΟΚ την πρώτη κρυάδα, την πρώτη παγωμάρα, τη διαδέχτηκε μια δόση χιούμορ και αμηχανίας.
Απλώς τα πράγματα, δυστυχώς, δείχνουν να είναι χειρότερα:
Όχι γιατί αποδέχτηκε τη μίζα-χορηγία ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αλλά επειδή έχει αρχίσει η ανεκδοτολογία και το καλαμπούρι.  
Μάλιστα στη Βουλή και στην Ιπποκράτους ανταλλάσσουν μηνύματα σεξιστικού περιεχομένου γύρω από τις χορηγίες - μίζες, και το «πόσα παίρνετε» ή «πόσα πήρες», χωρίς να το ξέρει ο αρχηγός, πάει κι έρχεται.
Οι βουλευτές νιώθουν ...
άβολα μεταξύ τους και τα κομματικά στελέχη δίνουν ήδη μάχη χαρακωμάτων για το '96.
«Εμείς σας λέγαμε για τον σάπιο εκσυγχρονισμό σας, αλλά εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να εκσυγχρονίσετε τις μίζες», λένε οι μεν και οι άλλοι απαντούν σε στυλ αστείου ότι, 
«Ναι, αλλά για κοίτα τον τάδε ή τον δείνα. 
Αν μιλήσει ο Τάσος θα πνιγούν πολλοί έντιμοι του παρελθόντος. 
Για δες τον δικό σου πού μένει και πόσα τζετζερέδια πήρε από τον Χριστοφοράκο. 
Ή τα παιδιά και οι κυρίες των φίλων σου, για δες πού έμεναν και πού μένουν».
Οι κόντρες αυτές μπορεί να φαίνονται αθώες σήμερα, αλλά όσοι γνωρίζουν τα ΠΑΣΟΚικά, ξέρουν ότι μια υπόθεση που σήμερα μοιάζει να έχει γίνει ανέκδοτο λόγω αμηχανίας, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο. 
Ήδη κάποιοι εισηγούνται να μη γίνει το Εθνικό Συμβούλιο γιατί μπορεί οι απρόβλεπτοι και ανεξέλεγκτοι ή ακόμα και οι ριγμένοι και θυμωμένοι, να βρουν ευκαιρία λόγω Μαντέλη και να ανοίξουν τις πληγές του παρελθόντος.
Μάλιστα στο Μαξίμου φοβούνται μήπως άρχισαν κάποιοι να διοχετεύουν διάφορες κατηγορίες εις βάρος υπουργών και υφυπουργών που συνεργάστηκαν με τον άλφα ή βήτα τρόπο με τον Μαντέλη.
Ήδη κυκλοφορούν ονόματα και φωτογραφίες την εποχή της παντοδυναμίας του Τάσου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με συνεργάτες του και τους συνέστησε ψυχραιμία, γιατί η «υπόθεση Ζήμενς» δεν πρέπει να γίνει πεδίο ξεκαθαρίσματος και ξεσκαρταρίσματος. 
Παρόλο που ο πρωθυπουργός είναι της λογικής να ματώσουμε για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της Ζήμενς, φοβάται πάρα πολύ τον άγνωστο παράγοντα Χ που μπορεί να πλήξει την κυβέρνησή του και κάποιοι φοβούνται ότι υπάρχει.
Μάλιστα σε κρυφές συσκέψεις που γίνονται ή θα γίνουν, όλοι νιώθουν την ανάσα του Μαντέλη στον σβέρκο τους όχι γιατί εμπλέκονται ή δεν εμπλέκονται οι ίδιοι, αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν έναν συνολικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης και αυτό είναι το χειρότερο που τους συμβαίνει σήμερα.
Όπως έλεγε κορυφαίος παράγοντας, ο πρωθυπουργός πρέπει να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να παρθούν αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο του καθοδηγητικού οργάνου για την αντιμετώπιση του σήμερα και του χθες.
Γιατί, όπως λένε ορισμένοι, δυστυχώς το χθες καθορίζει το σήμερα και το μέλλον της κυβέρνησης. 
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: