Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αυτή είναι η αλήθεια για τα λεφτά του Μαντέλη...

Πώς προέκυψε η μίζα των 10 εκ. μάρκων "για τον υπουργό" και πώς ...έμεινε ο ίδιος με τις 450 χιλιάδες. 
Γιατί δεν ανοίγει ο άλλος λογαριασμός του "Rocos" και ποιοι κράτησαν τη μερίδα του λέοντος από το "μαύρο χρήμα" της Siemens. Mια συνοπιτική εικόνα για το μεγάλο σκάνδαλο και τους πρωταγωνιστές του.
Από τον Γ. Καρβουνιάρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές απαντήσεις, με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε, για το θέμα της Siemens μετά την απολογία και τις άλλες εξελίξεις σχετικά με τον Τ. Μαντέλη.
Κατ' αρχάς, τα περί 10.000.000 μάρκα -για τα οποία ...απόρησε ο Τ. Μαντέλης πώς συνδέονται μαζί του- αναφέρονται σε έγγραφα της ίδιας της δικογραφίας. Δεν τα επινόησε κανένας "αρχιτέκτονας σκευωρός", όπως ισχυρίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή.
 
Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι και ένα σημείωμα του εξαφανισμένου σήμερα Χρ. Καραβέλλα στο οποίο γράφει προς τα κεντρικά της Siemens ότι "10 εκατομμύρια για τον υπουργό", χωρίς βέβαια να αναφέρει όνομα.
Απ' αυτά τα χρήματα, προέρχονται τα 450.000 μάρκα που παραδέχτηκε ότι πήρε ο Τ. Μαντέλης ως χορηγία σε δύο δόσεις στο λογαριασμό του κουμπάρου του με το ψευδώνυμο "A.Rocos".
Επίσης, από τα χρήματα αυτά φαίνεται να προέρχονται και... τα άλλα 850.000 μάρκα που είχαν πάει σε άλλον λογαριασμό, επίσης με το ψευδώνυμο "Rocos" χωρίς το "Α". 
Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει μπορέσει να "ανοιχτεί" ο λογαριασμός και να φανεί σε ποιον ανήκει, ποιος είναι ο δικαιούχος, επειδή η μεταβίβαση του ποσού έχει γίνει μέσω άλλης εταιρείας και όχι κατευθείαν από την Siemens όπως στον προηγούμενο λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντέλη.
Αν ισχύει ότι και αυτά τα χρήματα έχουν την ίδια πηγή, ότι προέρχονται από τον ίδιο τροφοδότη λογαριασμό, τότε τι απέγιναν τα υπόλοιπα σχεδόν 8.700.000 μάρκα;  
Οι πληροφορίες λένε ότι δεν δόθηκαν τελικά σε κανέναν και ότι τα κράτησαν για λογαριασμό τους οι τρείς τότε ισχυροί παράγοντες της Siemens στη χώρα μας: Μιχ. Χριστοφοράκος, Ηλ. Γεωργίου και Χρ. Καραβέλλας. 
Ολες οι συμβάσεις που τους ενδιάφεραν άλλωστε είχαν ήδη υπογραφεί από το υπουργείο Μεταφορών και δεν είχαν λόγο να μην τα κρατήσουν πια οι ίδιοι...
Μια ανάλογη εικόνα υπάρχει και για τα 100.000.000 ευρώ στα οποία υπολογίζονται συνολικά οι μίζες που δόθηκαν από την Siemens για τη χώρα μας. 
Από τα χρήματα αυτά περίπου τα 60.000.000 έχουν "βρεθεί" ότι κατέληξαν σε λογαριασμούς των τριών στελεχών (Χριστοφοράκο, Γεωργίου και Καραβέλλα) και ότι τα υπόλοιπα 40 εκατομμύρια πήγαν για τα διάφορα "λαδώματα".
Αυτά σε γενικές γραμμές και για να έχετε μια σφαιρική εικόνα εν μέσω βομβαρδισμού πληροφοριών και σεναρίων...
press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: