Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Οικονομικό το έγκλημα. Οι Ταμίες του Δήμου Παγγαίου οι δολοφόνοι του..Δημάρχου!


Όπως γράψαμε και χθες το πρωϊ, πρώτοι απ' όλους, το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν ο λόγος που εξαφανίσθηκε  ο Δήμαρχος Παγγαίου Τρ. Κουκούδης!
Έλλειμα που εντόπισαν οι Ορκωτοί Ελεγκτές του Δήμου και ζητούσαν την κάλυψη του, μέχρι την Δευτέρα 28/12/2009 !

Από το ταμείο του Δήμου, όπως είπαμε, έλλειπαν περισσότερα από 700.000 ευρώ  τα οποία έδιναν σ΄αυτόν οι δυο ταμίες του Δήμου, ο κανονικός και ο αναπληρωτής του! 
Στο "άνοιγμα" του ταμείου του Δήμου όμως, φαίνεται ότι συμμετείχαν και οι δύο ταμίες!
Ο Δήμος Παγγαίου είχε μετατραπεί σε "μαγαζί" τους!

Το ποσό που αναλογούσε στον Δήμαρχο, ίσως και το μεγαλύτερο, το είχε βρεί και ζητουσε από τους ταμίες να καλύψουν και το υπόλοιπο μέρος που τους αναλογούσε και να κλείσει η "εγκρεμότητα", με τους Ορκωτούς ! 
Αυτοί αντιδρούσαν  με αποτέλεσμα να σκεφθούν την δολοφονία του για να γλυτώσουν από το χρέος τους και να φορτωθούν όλα στον Δήμαρχο!
Έτσι οι δύο ταμίες του Δήμου Παγγαίου είναι οι δράστες της δολοφονίας του Δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Όλο το ρεπορταζ και οι λεπτομέρειες από το πολύ καλό και φιλικό μας Ιστολόγιο  taxalia.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι δράστες χτύπησαν πολλές φορές το θύμα στο πρόσωπο και το πυροβόλησαν οκτώ φορές στο...
πρόσωπο. Αναλυτικά το ιστορικό της απεχθούς δολοφονίας έχει ως εξής: 
Οι δράστες είχαν ραντεβού με το Δήμαρχο στις παιδικές κατασκηνώσεις Περάμου προκειμένου να εξεύρουν τρόπο για να καλύψουν οικονομικό έλλειμα που υπήρχε στα ταμεία του Δήμου. Ο ...Δήμαρχος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε εξεύρει τα χρήματα που αναλογούσαν στο δικό του λογαριασμό και ακούσε πιέσεις στους δύο δράστες για να καλύψουν και αυτοί τα δικά τους ελλείματα. Οι δράστες είχαν “νοικιάσει” από ημεδαπό ένα Uzi των 9χιλ, με τη συμφωνία να του δώσουν κάποια χρήματα πριν και κάποια μετά την πράξη τους. 
Ο ημεδαπός συνελήφθη και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον τόπο όπου είχε κρύψει το όπλο μετά την επιστροφή του από τους δύο δράστες. Σύμφωνα με την αστυνομία ακολούθησε συμπλοκή μέσα στο αυτοκίνητο, κατά την οποία χτύπησαν τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη στο κεφάλι και στη συνέχεια με μία ριπή από το Uzi τον σκότωσαν. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 14 κάλυκες, ενώ το θύμα φέρεται να έχει 8 σφαίρες στο σώμα του. 
Οι δράστες έφυγαν από το χώρο και έφτασαν μέχρι την Ελευθερούπολη για να επιστρέψουν και πάλι προκειμένου να μετακινήσουν το πτώμα από το σημείο των παιδικών κατασκηνώσεων και στη συνέχεια να το πάνε στην παραλία της “Σαρακήνας”. Φεύγοντας και πάλι, αποφάσισαν να ξαναεπιστρέψουν για να σβήσουν τα ίχνη τους από το αυτοκίνητο, όπως και έγινε. 
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε αργά το απόγευμα χθες από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και έφερε ίχνη εγκληματικής ενέργειας, καθώς ήταν επιλεκτικά σκουπισμένο στις πόρτες και στο πορτ-μπαγκάζ. 
Στο Δήμο Παγγαίο συνεχίζεται οικονομικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές, ο οποίος έχει ήδη διαπιστώσει έλλειμα. Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν το Δήμαρχο και να “φορτώσουν” σε αυτόν το οικονομικό έλλειμα.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Μαφιόζικος ο φόνος του δημάρχου Παγγαίου

Του Δ.Βυθούλκα

Το έλλειμμα των 720.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν η αιτία της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη με δράστες τους δύο ταμίες του δήμου, όπως προέκυψε από ολιγόωρη έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Καβάλα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν για ένα «πρωτοφανούς αγριότητας οργανωμένο έγκλημα από ανθρώπους της διπλανής πόρτας με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τις Αρχές και να πιστέψουν ότι είναι έργο επαγγελματιών δολοφόνων». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 47 και 48 χρόνων, σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου προκειμένου να τον εκδικηθούν για τις πιέσεις που τους ασκούσε να επιστρέψουν τα χρήματα και για να αποδώσουν μετά θάνατον σε αυτόν τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή Νέας Περάμου Καβάλας. Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί οκτώ φορές από υποπολυβόλο ούζι στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε δεχτεί πολλαπλά κτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Την υπόθεση ανέλαβαν να διερευνήσουν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αλέξης Μπίτζης ο οποίος είχε πολυετή θητεία στο Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης και Κωνσταντίνος Σιμούδης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε πρώτη φάση είχαν την εντύπωση ότι η επίθεση αυτή είναι έργο πληρωμένων δολοφόνων. Σημειωτέον ότι στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας έχουν γίνει την τελευταία 10ετία επτά τέτοιου τύπου δολοφονικές ενέργειες από τις οποίες οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Ωστόσο στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, και κυρίως ο τρόπος που πυροβολήθηκε το θύμα, ο οποίος έδειχνε «προσωπικό μίσος», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αξιωματικοί, τους οδήγησε να αναζητήσουν τους δράστες στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του δημάρχου.

Η έρευνα εστιάστηκε στο ζήτημα του μεγάλου ελλείμματος που είχε εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από ορκωτούς λογιστές στον Δήμο Παγγαίου. Οπως ανέφεραν χθες οι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά. Το μεγαλύτερο, όμως, ποσό περίπου 600.000 ευρώ φαίνεται ότι είχαν αφαιρέσει οι δύο ταμίες. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ταμίες είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αγορά πολυτελών κατοικιών και ΙΧ, ενώ φαίνεται ότι ξόδευαν μεγάλα ποσά τη νύκτα.

O ι αστυνομικοί ανέκριναν για πολλές ώρες τους δύο ταμίες οι οποίοι ομολόγησαν την εγκληματική ενέργεια. Οπως ανέφεραν, σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που άρχισε- στις 15 Δεκεμβρίου- ο έλεγχος στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου από τους ορκωτούς λογιστές. Το πυροβόλο όπλο οι δύο δράστες φαίνεται να το «ενοικίασαν» αντί 5.000 ευρώ από 37χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη. Οι δύο ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στον δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου, υποτίθεται, να τους βοηθήσει σε έκδοση δανείου το οποίο θα λάμβαναν για να καλύψουν την «τρύπα» στο ταμείο του δήμου. Εκεί του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Οπως ομολόγησαν, επέστρεψαν δύο φορές στον τόπο του εγκλήματος. Την πρώτη για να κρύψουν το πτώμα του δημάρχου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και τη δεύτερη για να καθαρίσουν το αυτοκίνητο και τον χώρο από τα ίχνη τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό - όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ότι οι δύο ταμίες πήραν μαζί τους τα παπούτσια του θύματος για να μην εντοπιστούν πιθανόν πάνω τους βιολογικό υλικό ή άλλα στοιχεία.