Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Είναι τόσο επικίνδυνος ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ακούστε τί φέρεται να είπε:
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς θα προχωρήσει και ανέφερε το παράδειγμα του περασμένου Δεκεμβρίου όπου στις ταραχές πήραν μέρος παιδιά μεταναστών «επειδή αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο» . Επισήμανε ακόμη ότι με το να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους νόμιμους μετανάστες «δεν αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα,απλώς αλλάζει» και ότι κάθε κόμμα μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των μεταναστών.
Δηλαδή θα επιβραβεύσουμε τους ταραξίες του... Δεκεμβρίου 2008 δίνοντάς τους την Ελληνική ιθαγένεια;

Τους κάνουμε Έλληνες πολίτες για να βρούμε την ησυχία μας; Αν αύριο εξεγερθούν οι λαθρομετανάστες πρώτης γενιάς επειδή βρίσκονται στο περιθώριο θα προχωρήσουμε σε νομιμοποίηση; Κι αν συνεχίζουν να εξεγείρονται θα τους δώσουμε και ιθαγένεια;

Ο κ. Παπανδρέου ξεχνάει πως στα επεισόδια του Δεκεμβρίου συμμετείχαν και μετανάστες και Έλληνες. Άρα όσοι έχουν πολιτικά δικαιώματα στην Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται νομοταγείς πολίτες. Άλλωστε το τελευταίο πρόβλημα που απασχολεί αυτόν που πεινάει ή νιώθει καταπιεσμένος είναι αν θα μπορεί να ψηφίζει.

Ασχοληθείτε κ. Παπανδρέου πρώτα πως θα ξεσκαρτάρετε τους μετανάστες. Να δείτε ποιοι είναι καλοί και εργατικοί, ποιοι είναι βάρος για τη χώρα, ποιοι δεν είναι μόνο βάρος αλλά και επικίνδυνοι. Φροντίστε τους πρώτους, διώξτε τους δεύτερους, τιμωρήστε τους τρίτους.

Αλλά μας λέει ο κ. Παπανδρέου και πως το εκλογικό σώμα δεν αλλοιώνεται αλλά αλλάζει. Γιατί ξεχνάει να μας πει όμως πως τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη είναι ένθερμοι υποστηρικτές της μετανάστευσης και της ευκολότερης χορήγησης ιθαγένειας ακριβώς επειδή οι μετανάστες και ειδικά οι μη δυτικοί μετανάστες τους ψηφίζουν γιατί παίρνουν από αυτούς όλο και περισσότερα δικαιώματα και παροχές;
  Dienekes

Δεν υπάρχουν σχόλια: