Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Οι φωνές για "Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας" θα πολλαπλασιασθούν μετά και την παρέμβαση Μητσοτάκη!

Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προτείνει ο Μητσοτάκης 

 


Νέα ηχηρότατη παρέμβαση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου «αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού».
Ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το 2010 ως έτος καμπής αναφέροντας ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και πως είναι πλέον η ώρα για τη λήψη...
δύσκολων αποφάσεων.
Επισημαίνει ιδιαίτερα πως στην κυβέρνηση εθνικής ανάγκης πρέπει να κληθούν να μετάσχουν και να βοηθήσουν όλοι που πραγματικά μπορούν να συνεισφέρουν στην αναστροφή του δυσμενούς κλίματος για την οικονομία, εννοώντας ότι ο Παπανδρέου οφείλει να συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα του προσωπικότητες, ανεξαρτήτου πολιτικής και κομματικής προέλευσης.
«Να ζητηθεί από το Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, να επιστρατευθεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος να αναλάβει τα δημόσια οικονομικά, οι δύο μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που απέδειξε ότι είναι ικανός και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση να μετέχουν στην ολιγομελή κυβερνητική επιτροπή που θα παίρνει τις αποφάσεις στην οποία πρέπει να παρακληθεί να μετάσχει ως αντιπρόεδρος και υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο Κώστας Σημίτης» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παίρνοντας αμέσως, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, τα πρώτα αναγκαία μέτρα, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο το κλίμα στις διεθνείς αγορές και την ενωμένη Ευρώπη. Προσθέτει πως αποτέλεσμα θα έχει να μπορούμε να δανειστούμε ευκολότερα και φθηνότερα αλλά και ότι θα ξαναγεννήσει στο εσωτερικό την ελπίδα στους πολλούς που εξακολουθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες να δουλεύουν και να παράγουν.
«Έτσι με αυξημένο κύρος και με τις μικρότερες κατά το δυνατόν κοινωνικές αντιδράσεις θα μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στις βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Εάν αυτά συμβούν το 2010 θα είναι ο πρώτος χώρος για τη χώρα μας μιας νέας πορείας που θα είναι μακρά και δύσκολη όμως θα μας οδηγήσει σε μια νέα περίοδο κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας και θα καταστήσει την Ελλάδα σεβαστό και ισάξιο εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παγκόσμια κοινότητα», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O kos Mitsotakis kala tha kanei na vgalei to skasmo kai na aposurthei...akoma den pire to minima oti o kosmos den epitheimei kanena tis okogeneias tou sto timoni tis ND...eimai 29 eton kai to mono pou thimame apo tin kivernisi tou oso kai an akougete apistefto einai to 0+0=14% stous misthous...na ton xairomaste loipon..

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική παρέμβαση για την οικονομία έκανε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με προσωπικότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου».

Ο πρώην Πρωθυπουργός προτείνει και πρόσωπα για τις θέσεις-«κλειδιά» στην κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος να αναλάβει την κεντρική ευθύνη για την οικονομία, ο Κώστας Σημίτης θέση αντιπροέδρου ή υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και ο Αλέκος Παπαδόπουλος μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αναλάβουν τα δημόσια οικονομικά.
Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις Μητσοτάκη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει «σχέδιο ουσιαστικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα κοινωνικής αλληλεγγύης, ισονομίας και ισοπολιτείας» και πρόσθεσε ότι «αυτό φαίνεται, ότι ενοχλεί ορισμένους».

Η Ρηγίλλης απέφυγε να σχολιάσει την πρόταση Μητσοτάκη, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι αρμόδιος να απαντήσει, είναι μόνο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όπως είπε, έχει μάλιστα νωπή λαϊκή εντολή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πάντως ζητά από τη ΝΔ να στηρίξει ενδεχόμενη κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. .