Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Δεν δημοσιεύτηκε γκάλοπ κατά Σαμαρά!



Τις τελευταίες ημέρες, στη δημοσιογραφική πιάτσα έχει διαδοθεί η πληροφορία ότι κυριακάτικη εφημερίδα είχε παραγγείλει δημοσκόπηση σε εταιρεία η οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τελικά δεν τη δημοσίευσε, επειδή τα αποτελέσματά της δεν συμφωνούσαν με τις επιθυμίες του εκδότη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η δημοσκόπηση έγινε σε δύο «κύματα», με βάση τις λίστες των μελών της Νέας Δημοκρατίας, και είχε πανελλαδική στόχευση. Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε το προβάδισμα με διαφορά 3% από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης «μετρήθηκε» στο 13%.

Όταν ο εκδότης της εφημερίδας που είχε παραγγείλει την έρευνα, πήρε τα συγκεκριμένα στοιχεία στο γραφείο του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, οι φωνές του ακούγονταν μέχρι τους κάτω ορόφους του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα. Και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εταιρείας, τον πληροφόρησε ότι δεν θα δημοσιεύσει τη δημοσκόπηση.

Με αποτέλεσμα, να χρεωθούν την τελευταία στιγμή δυο συντάκτες της εφημερίδας να καλύψουν ύλη δυο σελίδων, που υπό άλλες συνθήκες θα φιλοξενούσαν τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: