Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Αποσύρθηκε η Απόσυρση της Απόσυρσης...

Τη ριζική αλλαγή του τρόπου καταβολής των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης αλλά και αντικατάστασης κάποιου παλιού οχήματος με καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αποφάσισε η Κυβέρνηση με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αυτή την εβδομάδα.
Καταρχάς αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των χρημάτων, για όσους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων πρόλαβαν και απέσυραν τα οχήματά τους, τα οποία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Για όσους ενδιαφέρονται να εισπράξουν μόνο το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης θα πρέπει:
1. Να κάνουν μία αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς τη Διεύθυνση Μεταφορών στην οποία μεταξύ άλλων να αναγράφεται το πιστωτικό ίδρυμα και ο αριθμός λογαριασμού που τηρεί σε αυτό ο δικαιούχος. 
2. Να προσκομίσουν τη βεβαίωση παραλαβή από τα Κέντρα Ανακύκλωσης μαζί με την Πράξη Οριστικής Διαγραφής του οχήματος. 3. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 4. Κατόπιν θα εκδίδεται η ονομαστική κατάσταση πληρωμής δαπάνης η οποία θα συντάσσεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών.
Στη συνέχεια προκειμένου να καταβληθεί το οικονομικό κίνητρο από τις ΔΟΥ απαιτούνται:
1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς την Υπηρεσία Μεταφορών στην οποία αναγράφονται εκτός των άλλων, ότι ο δικαιούχος έχει λάβει το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης, καθώς ότι δεν έλαβε δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. 
2. Απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 
3. Επικυρωμένο αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του νέου οχήματος, στην οποία αναγράφεται και η ένδειξη «Από Απόσυρση του αριθ. Κυκλοφορίας. 
4. Φωτοτυπία του τιμολογίου αγοράς νέου οχήματος ή της υπεύθυνης δήλωσης αν έχει αγοραστεί από ιδιώτη
Όσοι ιδιοκτήτες αντικαταστήσουν το παλιό τους όχημα με κάποιο καινούριο ΙΧ για να λάβουν το οικονομικό κίνητρο αντικατάστασης θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μία βεβαίωση από την Υπηρεσία Μεταφορών ότι το νέο όχημα ανήκει στην κατηγορία Euro 4 και άνω
Η καθυστέρηση των οικονομικών κινήτρων στους δικαιούχους έχει δημιουργήσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου.

Σχόλιο:
H απόσυρση της απόσυρσης...  ω απόσυρση.
Οι "κωλοτούμπες" συνεχίζονται καθώς και οι αλληλοσυγκρούομενες δηλώσεις για διάφορα θέματα.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κλίμα αναστάτωσης, αβεβαιότητα και επιβαρύνει την έτσι κι αλλιώς άσχημη κατάσταση της οικονομίας.
aristos

Δεν υπάρχουν σχόλια: