Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η εκλογή Αρχηγού κόμματος και η εκλογή Πρωθυπουργού.


  • Ø Στις βουλευτικές εκλογές όταν καλείσαι να επιλέξεις το κόμμα που θα κυβερνήσει την χώρα, επιλέγεις ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό της χώρας. Καλώς ή κακώς ο πρωθυπουργός είναι και ο αρχηγός του κόμματος που επιλέγεις. 
  • Ø Ένα από τα κριτήρια της επιλογής σου, πέραν των ιδεολογικοπολιτικών, είναι και οι ικανότητες του αρχηγού-προέδρου του κόμματος. Και μια από τις παραμέτρους αυτών των ικανοτήτων, είναι και η προϊστορία του. Τι έκανε στο παρελθόν.
  • Ø Για παράδειγμα, αυτό που κυριάρχησε στις πρόσφατες εκλογές, ήταν τι έκανε ο Κώστας ο Καραμανλής (και η ΝΔ) τα προηγούμενα χρόνια. Οι της αντιπολίτευσης και ιδίως οι του ΠΑΣΟΚ ανέδειξαν – όχι το τι έλεγε προεκλογικά – αλλά το τι έκανε ή το τι δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο έως και τώρα πρόεδρος της ΝΔ.
  • Ø Επομένως, πως είναι δυνατόν, στην επιλογή του αρχηγού οποιουδήποτε κόμματος και ειδικά της ΝΔ που είναι εν δυνάμει κόμμα εξουσίας, να αγνοήσεις την προϊστορία του όποιου υποψήφιου για την θέση του αρχηγού του κόμματος ;
  • Ø Πως είναι δυνατόν να αρκεστείς σε αυτά που λέει ο κάθε ένας προκειμένου να σε πείσει να τον ψηφίσεις αγνοώντας το τι έκανε – όχι στα λόγια – αλλά στην πράξη τα προηγούμενα χρόνια ;
 ΝΑΠ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: