Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Η κατάσταση και οι προοπτικές νίκης των υποψηφίων.


Είναι γεγονός ότι πριν ένα μήνα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν Ντόρα. 
Όταν ο Αβραμόπουλος εγκατέλειψε τον αγώνα, στις δημοσκοπήσεις υπερίσχυσε ο Σαμαράς. 
Το σύστημα Πασόκ εκμεταλλεύτηκε τις επικοινωνιακές δυνατότητες που προσέφερε στο «δίδυμο» η συγκεκριμένη κίνηση και μέχρι την προηγούμενη Κυριακή έδειχναν τον Σαμαρά να προηγείται από 5-15 μονάδες! 
Η χρονική στιγμή ταυτίζεται και με την «κορυφή» των προσχεδιασμένων υβριστικών επιθέσεων που δέχτηκε η Ντόρα και γύρισαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους , αφού έθιξε το μετριοπαθές πλήθος των ψηφοφόρων της ΝΔ. 
Από τη Δευτέρα τελείωσε επικοινωνιακά και ο «άσσος στο μανίκι» που λέγεται Αβραμόπουλος. Βοήθησε σε αυτό και ο εκνευρισμός του σε όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του. 
Έκτοτε η Ντόρα προηγείται σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τους Νεοδημοκράτες και παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 
Το σύστημα έκτοτε έπαιζε στο ερώτημα «στο σύνολο των ψηφοφόρων» (όχι νεοδημοκρατών) υπερισχύει ο Σαμαράς. Επικαλούμενοι αδυναμία εντοπισμού των ψηφοφόρων στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου. Κουτοπόνηρο! 
Όταν δηλαδή ψηφίζει και το Πασόκ είναι σαφές ότι προτιμάνε έναν «αδύναμο» Σαμαρά απέναντι στον δικό τους «ισχνό» Γιώργο! 
«Γλώττα λανθάνουσα» των δημοσκόπων «τ’ αληθή λέγει». 
Αποκρύπτουν επιμελώς ότι σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ερωτήματα υπερισχύει η Ντόρα, γεγονός που επίσης έγινε αντιληπτό από τους απλούς νεοδημοκράτες ότι «κάτι παίζεται»!
Κρύβουν επιμελώς ότι ο Σαμαράς συρρικνώθηκε και δεν εμφανίζει κανένα σημείο ανάκαμψης τις τελευταίες έξι μέρες. Αντίθετα στο ερώτημα που αφορά την ψήφο των Νεοδημοκρατών η Ντόρα επικρατεί ήδη μέχρι 5% και διαρκώς ανεβαίνει, ώρα με την ώρα. 
Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες (όπως Focus και Public Issue) δείχνουν και σήμερα πλήρη ανατροπή ενώ στις κυλιόμενες των εταιρειών MRB και Metron Analysis, η Ντόρα προηγείται 3 και 5%, όπου επίσης συνεχώς ανεβαίνει, όταν την προηγούμενη εβδομάδα έδειχναν «χωρίς αμφιβολία» νίκη του Σαμαρά. 
Κομβικό σημείο ήταν η μεγαλειώδης συγκέντρωση της Ντόρας στην πλατεία Κοτζιά και ο «γελοίος» τρόπος που τα κανάλια προσπάθησαν να την αποδομήσουν!
ομάδα magazino

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία λόγια πριν την κρίσιμη απόφαση...

Σήμερα κρίνεται, αν η Νέα Δημοκρατία θα έχει μέλλον ή αν έγραψε το δραματικό της επίλογο με τη βαριά ήττα της 4ης Οκτωβρίου…

Μια ενδεχόμενη εκλογή του Προδότου Σαμαρά θα στείλει ξεκάθαρα το μακάβριο μήνυμα του ΤΕΛΟΥΣ…

ΤΕΛΟΣ για τον κομματικό αυτό φορέα που επί 35 χρόνια εξέφρασε την Κεντροδεξιά Παράταξη, όχι τέλος για την ίδια την Παράταξη…

Ο νοών νοείτω.