Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Οι "κοκουλοφόροι blogers " και η αισχρή συκοφαντία!

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η απειλή για την σημερινή ελληνική κοινωνία; Να υπάρχουν κουκουλοφόροι bloggers, κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι στα ΜΜΕ ή κουκουλοφόροι πολιτικοί και πολιτικά κόμματα;
Το «
κουκουλοφόροι» του ερωτήματος φυσικά δεν είναι συνυφασμένο με την ανωνυμία , αλλά με την αισχρή συκοφαντία.

Οποιοσδήποτε λογικός πολίτης θα απαντούσε ότι
και τα τρία αποτελούν απειλή για την κοινωνία μας, το καθένα με την αναλογική του σημαντικότητα και το αναλογικό του ειδικό βάρος. Θα συμφωνήσω και συγχρόνως...θα διαφωνήσω. Αντίφαση; Όχι καθόλου.
Ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν διαπιστώνω ότι το bloking διανύοντας την
νηπιακή του ηλικία ερωτοτροπούσε έντονα με την «κουκούλα». Με την πάροδο όμως του χρόνου τείνει να την αποβάλει από επάνω του ως Δείχνει να βρίσκει την ισορροπία του και να κάνει τα πρώτα βήματα του που θα το οδηγήσουν στην «άνδρωση του» και στηνξένο σώμα. κοινωνική του καταξίωση.

Οι λίγοι εναπομείναντες κουκουλοφόροι bloggers είναι
η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.(Αναφέρομαι στα 100-200 μεγαλύτερα blogs από επισκεψιμότητα και όχι στα μικρότερα που έτσι και αλλιώς δεν αποτέλεσαν ποτέ απειλή για την κοινωνία λόγο του μικρού αριθμού διαδικτυακών επισκεπτών).
Οδηγούμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η απειλή για την κοινωνία από την πλευρά των κουκουλοφόρων bloggers έχει
φθίνουσα πορεία.
Στον αντίποδα οι
κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ έχουν την ακριβώς αντίθετη εξελικτική πορεία. Μέρα με την μέρα πληθαίνουν τα αισχρά και συκοφαντικά δημοσιεύματα , σε σημείο που η πολιτική και κοινωνική ζωή αυτού του τόπου να γίνεται ...«όμηρος τους». Η απειλή για την κοινωνία μας γιγαντώνεται όταν στον «χορό» υπεισέρχονται κουκουλοφόροι πολιτικοί .
Το παράδειγμα του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ.
σηματοδοτούσε μέχρι σήμερα την λεγόμενη «Καρχιμάκηπολιτική κουκούλας». Την πολιτική της συκοφαντίας και την πολιτική με μοχλό την τέχνη του Γκέμπελς. Άλλωστε αυτή ακριβώς η πολιτική τον έχει οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων με μια σειρά από αγωγές.
Όταν όμως
επίσημα πολιτικά κόμματα προβάρουν αυτάρεσκα την κουκούλα της αισχρής συκοφαντίας, η απειλή για την κοινωνία μας αποκτά εκρηκτικές διαστάσεις. Θέλετε ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα;

Στο τελευταίο της φύλλο (25-26/7) η εφημερίδα
«Α1» του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη είχε δημοσίευμα με τίτλο...« Η Κυρία , του κυρίου» ( φωτο), όπου αναφέρεται ανώνυμα πάντα σε γυναίκα υπουργού που παίζει μανιωδώς χαρτιά ( σύμφωνα πάντα με το ...δημοσίευμα) .
Όμως προχωρά ακόμα πιο πολύ στα μονοπάτια της συκοφαντίας και μπαίνει σ` αυτά της ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ . Συγκεκριμένα αναφέρει: « πάλι καλά που κυκλοφόρησαν δημόσια μόνο αυτά διότι ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε και άλλα χειρότερα για την συμπεριφορά της κυρίας... απέναντί του». Επαναλαμβάνω, αυτά αναφέρει η εφημερίδα επίσημου πολιτικού κόμματος. Κατήφορος με σπασμένα φρένα!! Το παράλογο είναι ότι στο φύλλο της ίδιας ημερομηνίας, η εφημερίδα δημοσιεύει ( και το διαφημίζει επιμελώς μέσω του ΤΗΛΕ-ΑΣΤΥ) ολοσέλιδο άρθρο με τίτλο....

«
Στην εποχή των blogs περίσσεψαν οι κουκουλοφόροι κονδυλοφόροι», όπου γιατί ....«δίνουν ανεξέλεγκτα βήμα σε κάθε μνησίκακο, συμπλεγματικό, αγράμματο, που με ύβρεις, συκοφαντίες, αναθεματίζει τα blogsσυνειδητά ψεύδη αλλά και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς γνωστών ή αγνώστων προσώπων εξυπηρετούν δικά τους ή αλλότρια συμφέροντα».
Καλεί δε την πολιτεία να θεσπίσει σύντομα ....
κανόνες στους ανώνυμους και βάρβαρους!!!
Φαρισαϊσμός; Υποκρισία ; Γελοιότητα ; Κωμικοτραγωδία;
Ναι και πολλά ακόμα!
Ποια είναι λοιπόν η σημερινή πραγματική απειλή για την ελληνική κοινωνία ;


Δεν υπάρχουν σχόλια: