Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Οργασμός κυβερνητικού έργου το "κατακαλόκαιρο" !

Το ένα μέτρο πίσω από το άλλο λαμβάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες ενώ παράλληλα παρατηρείται νομοθετικός οργασμός με την κατάθεση και την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων για την Οικονομία ,τον χωροταξικό σχεδιασμό και την ενέργεια.

Προχθες αποφασίστηκε η χορήγηση επιπλέον 4 δις εκατ ευρώ για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, στις αρχές της εβδομάδας ανακοινώθηκαν πρόσθετες πρωτοβουλίες για την πάταξη της γραφειοκρατίας στον δημόσιο τομέα, ενεργοποιούνται νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενέργεια, κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, ανακοινώθηκαν επιδοτήσεις ύψους 400 εκατ ευρώ σε ιδιοκτήτες παλαιών κατοικιών, ενώ ο κρατικός μηχανισμός αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και του ιού της γρίπης.

Παράλληλα μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για τα βαρέα και ανθυγιεινά ενώ είναι έτοιμη η πρόταση για την κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων.

Το όλο σκηνικό «μυρίζει» εκλογές λένε από το ΠαΣοΚ, ο Καραμανλής όμως σκέφτεται και έχει αποφασίσει αλλαγές σε κυβέρνηση και οργανισμούς προκειμένου να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με άλλον αέρα και να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μετρήσει την απήχηση των μέτρων και θα αποφασίσει για τον χρόνο των εκλογών, βλέποντας ότι ο Οκτώβριος θα είναι ακόμη δυσκολότερος λόγω των επικείμενων ευρωπαϊκών αποφάσεων για το Έλλειμμα και το Δημόσιο Χρέος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: