Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ανάλυση της κατάστασης στο ΠαΣοΚ και τι σημαίνει αυτό για τον τόπο...

Το Πασόκ ετοιμάζεται πυρετωδώς να αναλάβει την εξουσία και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Μέχρι και τα δις του «ιού της γρίπης» μοιράζουν!

Εκ πρώτης όψεως όλα φαίνονται μια χαρά μια και ούτε τα κανάλια ασχολούνται, ούτε οι εφημερίδες που έχουν πλήρως υποταχθεί στη βουλιμία του Πασόκ αναφέρουν οτιδήποτε αρνητικό είτε για το Πασόκ, είτε για τον Πρόεδρό του.
Βρισκόμαστε σε μια νέα περίπτωση στημένης προσωπολατρίας άρα μια νέα περίοδο αδίστακτης οικονομικής διαχείρισης του κρατικού πλούτου.
Ακόμα και
εφημερίδες της Δεξιάς κάνουν την πάπια, μπας και τους πετάξουν κανένα κοκαλάκι από την πίτα των διαφημίσεων που μοιράζει χωρίς κανένα φραγμό το Πασόκ όποτε κυβερνά!

Η πρώτη ζώνη συγκρούσεων στο εσωτερικό του Πασόκ, βρίσκεται στην καρδιά του παπανδρεϊκού περιβάλλοντος.
Πίσω από τα χαμόγελα, τα κουστουμάκια, τα λευκά πουκάμισα και τα γιαουρτάκια 0% οι συγκρούσεις, οι παραγκωνισμοί και οι ανταγωνισμοί έχουν εξελιχθεί σε καθημερινότητα.
Η δεύτερη ζώνη συγκρούσεων αφορά το
στρατόπεδο Βενιζέλου.
Μειωμένων αντιστάσεων αλλά ακόμα ισχυρό να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή εσωκομματικές αιματοχυσίες.
Ο Βενιζέλος αποτελεί κορυφαίο στέλεχος της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής σκηνής και αποτελεί
κινητή βόμβα για το κίνημα.
Τρίτο πεδίο συγκρούσεων είναι οι
παλαιοκομματικοί και μαζί μ’ αυτούς και οι εκσυγχρονιστές στους οποίους φορτώνουν όλα τα αμαρτήματα του παρελθόντος.

Οι προεδρικές εκλογές ξεδίπλωσαν για πρώτη φορά τόσο εμφανώς το μοντέλο του μετεκλογικού τοπίου στο Πασόκ, σε περίπτωση νίκης του στις επόμενες εκλογές.
Υποψίες,
πισώπλατα μαχαιρώματα, αμφιβολίες και αμφισβητήσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και μάλιστα με ορίζοντα εξουσίας γεγονός που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις στροφές στο υπάρχον «πολεμικό» τοπίο.
Πάνω απ’ όλα
«θύμωσε ο Πρόεδρος Γιώργος».
Τα
ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία μεταφέρουν στις τάξεις του Πασόκ το «θυμό του ΓΑΠ». Κάτσετε δηλαδή καλά και «αφήστε το Γιώργο να κυβερνήσει» ….. δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα και τα κανάλια.

Ποιος βρίσκεται άραγε πίσω από τον Τσάτσο, γιατί δεν καταδικάζει ο Λοβέρδος, γιατί δεν επεμβαίνει ο Βενιζέλος υπέρ του Προέδρου, τι τρέχει ξαφνικά με τους συνταγματολόγους;
Αφού τα ΜΜΕ υπηρετούν τυφλά την Ιπποκράτους γιατί στο εσωτερικό του Πασόκ στήνονται χαρακώματα και
ηχούν οι σάλπιγγες του πολέμου;
Στο Πασόκ δεν έχουν καταλάβει καθόλου τι σημαίνει προσφυγή στις κάλπες εξαιτίας των Προεδρικών εκλογών και τι θα πει να προκύψει ακυβερνησία.
Αυτός που απαιτεί εκλογές είναι ικανός να αναλάβει και την ευθύνη της ακυβερνησίας που προκύπτει σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας;
Τα σοβαρά αυτά ερωτήματα δε φαίνεται να απασχολούν το κίνημα αλλά όπως πάντα επιθυμεί διακαώς μόνο την εξουσία και με οποιοδήποτε εθνικό κόστος!
Η
αδίστακτη βουλιμία του νέο-παπανδρεϊκού κύκλου εξουσίας φαίνεται και από το γεγονός ότι ρίχνουν όλες τις ευθύνες για την παρέμβαση Τσάτσου στο Βενιζέλο χωρίς να έχουν κανένα απολύτως στοιχείο που να αποδεικνύει τα καταγγελλόμενα.
Τους αρκεί που δαχτυλοδείχνουν κάποιον που το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει διαδραματίσει κανένα ρόλο στην υπόθεση. Όταν πρέπει να αιτιολογήσουν τη στάση τους, στήνουν ακόμα και κρεμάλες, αρκεί να ικανοποιούνται οι βασικές συνθήκες συμφερόντων της παπανδρεϊκής ζώνης στο Πασόκ.
Ηθικοί φραγμοί και αξίες δεν υπάρχουν.
Μόνο σκοποί που αγιάζουν τα μέσα.
Τα ΜΜΕ τελικά ακολουθούν απαρέγκλιτα τη γραμμή στήριξης των παπανδρεϊκών συμφερόντων με βασικό εκφραστή αυτών,
«Τα Νέα». Μια εφημερίδα που έχει πάρει πάνω της όλο τον αγώνα σπίλωσης, παραπληροφόρησης και προβοκάτσιας που εκπορεύεται κατευθείαν από τα γραφεία του κινήματος….

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από το Πασόκ και κυρίως τον Γιώργο Παπανδρέου.
Εξαιτίας της ανευθυνότητας και έλλειψης σοβαρότητας που επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Λόγω της βουλιμίας που διαχέεται από τις κινήσεις των πρωτοκλασάτων στελεχών του αλλά και λόγω της παντελούς έλλειψης αυτοκριτικής και αρχών που να εμφανίζουν ένα νέο Πασόκ, αναβαπτισμένο και πραγματικά μετανιωμένο για τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας του.
Στην πραγματικότητα το Πασόκ δεν έχει μετανιώσει για τίποτα και δεν αναγνωρίζει κανένα απολύτως λάθος.
Αν υπάρχει λάθος, σίγουρα κάποιος Σημιτικός θα ευθύνεται. Ο Σημιτικός δηλαδή δεν ήταν Πασόκ αλλά συνεργαζόμενος συμπτωματικά με το κίνημα. Ήταν εξωκινηματικός ή λαθρεπιβάτης ενώ το γνήσιο κίνημα(δηλαδή το πλέον τρομακτικό και βαθύ Πασόκ) δεν έχει κανένα λόγο για συγνώμες και αυτοκριτικές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: