Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τι άλλο θα μας πεί..."ότι δεν υπάρχει κόντρα Γιωργάκη με Βενιζέλο"..έλεος ..!


Υπάρχει και η ..."γλώσσα του σώματος" κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή δεν πρόκειται να την διαψεύσεις ποτέ.
Βλέπεις, αυτή μιλάει από μόνη της, όπως ακριβώς και το ύφος της φωτογραφίας σου, κατά την διάρκεια των δηλώσεών σου.
Προσπαθείς να μας πείσεις κ. Παπακωνσταντίνου - έχεις και μεγάλο όνομα κ. εκπρόσωπε - ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου.
Ευτυχώς μας το ...ξεκαθάρισες (!) , διότι προσωπικά είχα κάποιες ...αμφιβολίες.
Αμφοβολίες όμως δεν έχω, για το αν θα υπάρξει πιο ψεύτης και πιο συκοφάντης - χωρίς εισαγωγικά - εκπρόσωπος κόμματος και δη ..."κινήματος", απ' όσο εσύ.
Αυτό το έχω εμπεδώσει προ πολλού.!
Τα "σκήπτρα" στον τομέα αυτόν, δεν πρόκειται να σου τα πάρει κανείς, κύριε απευθείας αναθέτη των προμηθειών του ΟΤΕ και ...βάλε.!
Μας λες λοιπόν κ. "εκπρόσωπε", ότι στις εσωτερικές συσκέψεις του ΠΑΣΟΚ, διατυπώνονται διάφορες απόψεις, και ...επιχειρείς να μας πείσεις, ότι η ..."διαφοροποίηση" του Ευάγγελου Βενιζέλου, όσον αφορά στο χειρισμό της προεδρικής εκλογής και της νέας γρίπης, δεν δημιουργεί τριβές στο εσωτερικό του κόμματος.
"...Δεν θυμάμαι περιόδους στην πρόσφατη τουλάχιστον ιστορία του ΠΑΣΟΚ, όπου να υπάρχει η ομογενοποίηση που υπάρχει σήμερα...", δήλωσες, κι' εμείς αυτομάτως ...ανατριχιάσαμε.!
"...Υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν τη δουλειά τους, με βάση τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί στα όργανα του Κινήματος...", ξαναπρόσθεσες με ...στόμφο.
Συγκεκριμένα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μας είπες "...ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίησή του από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς το στέλεχος του κόμματος συμφωνεί (;) με την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών το συντομότερο δυνατόν..."
Και ...επανέλαβες τις θέσεις του "κινήματος" με άλλα ...λόγια να αγαπιόμαστε, ότι δηλαδή τα λεγόμενα από πλευράς Βενιζέλου, "...δεν είναι δηλώσεις, αλλά ...τοποθετήσεις μετά από εσωτερικές συζητήσεις σε συσκέψεις που γίνονται μεταξύ των οργάνων του κόμματος..."
Δηλαδή κ. εκπρόσωπε, άλλο πράγμα είναι οι δηλώσεις, και άλλο οι τοποθετήσεις;
Γι' αυτό και σου μιλάω στον ενικό.
Στον πληθυντικό μιλάω μόνο σε ευπρεπείς, ανεξαρτήτως αποχρώσεως κ. συκοφάντη.!
Και που 'σαι. Πάρε και ένα air-condition Siemens. Μπορεί να σε πείραξε και η ζέστη.!

2 σχόλια:

Stathis είπε...

Στην έξαρση της μάχης με έντονη κριτική στη Κυβέρνηση, το ΠαΣοΚ κοιτάει κάλπες και με συνοπτικές κινήσεις «κουκουλώνει» την διαφοροποίηση του Ευ. Βενιζέλου σχετικά με την τακτική για τις πρόωρες εκλογές.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτός ουσιαστικά κομματικής γραμμής, εξέφρασε την άποψη ότι το θέμα δεν είναι πώς θα εξελιχθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έπειτα από επτά μήνες, αλλά ότι το κόμμα πρέπει να ζητεί άμεσα εκλογές, ακόμα και πριν από τον προϋπολογισμό, για πολιτικούς λόγους. Επίσης , εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «προεδρολογία» στέλνει λάθος μηνύματα στους πολίτες, ενώ αφήνει εκκρεμή πολλά ερωτήματα, όπως αν θα επιχειρήσει ο κ. Κ.Καραμανλής να στρέψει το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες κάλπες εναντίον του.
Επί της θέσης Βενιζέλου, ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος δήλωσε ότι «αν ήταν δυνατόν να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, θα ήταν λυτρωτικό, ουδείς διαφωνεί με αυτό», και συμπλήρωσε ότι «ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια ομογενοποίηση στο Κίνημα».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε έμφαση στοότι «στις εσωτερικές συσκέψεις του ΠΑΣΟΚ διατυπώνονται διάφορες απόψεις. Η άποψη του Κινήματος έχει εκφραστεί και δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από την άποψη την οποία έχουμε εκφράσει, που είναι ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές το συντομότερο δυνατόν».
Όταν μάλιστα διατηπώθηκε από δημοσιογράφο η άποψη ότι το Μάρτιο μπορεί να μην προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην περίπτωση που υπάρξει πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, με έμφαση, να θέσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Λέμε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Μάρτιος. Το δίλημμα το Μάρτιο θα είναι, κατά πόσον κάποιος θα ήθελε να ψηφίσει την παράταση αυτής της κυβέρνησης».
Τέλος, ερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να παρουσιάσει ψηφοδέλτια στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές για τον Οκτώβριο, ο κ. Παπακωνσταντίνου εδιξε μεγάλη σιγουριά για την ετοιμότητα του κόμματος, δίνοντας την μονολεκτική απάντηση: «Απολύτως».

Stathis είπε...

Γιώργος Καρελιάς, εφημερίδα Ελευθεροτυπία


"Διπλή διαφωνία Βενιζέλου"


"Αιφνιδίασε
"Η παρέμβαση του πρώην υπουργού μάλλον αιφνιδίασε τα στελέχη του κόμματος, που είχαν κληθεί χθες το μεσημέρι στην τελευταία κομματική σύσκεψη πριν από τις διακοπές. Και τούτο διότι εδώ και πολλούς μήνες ο κ. Βενιζέλος είχε αποφύγει οποιαδήποτε αιχμή για επιλογές της ηγεσίας. Μάλιστα, είχε αποφύγει επιμελώς το τελευταίο διάστημα να εμπλακεί στη συζήτηση περί την προεδρική εκλογή και τις πρόωρες εκλογές.


Ο κ. Βενιζέλος:
α) Πήρε αποστάσεις από τον τρόπο που χειρίζεται το ΠΑΣΟΚ το θέμα της γρίπης. «Δεν πρέπει», είπε, «να δείχνουμε ότι κάνουμε αντιπολίτευση σ' αυτό το θέμα, αλλά να επισημαίνουμε τα προβλήματα και να έχουμε στόχο την πρόληψη των λαθών της κυβέρνησης». Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του κόμματος προσπάθησε να «ενσωματώσει» αυτές τις παρατηρήσεις Βενιζέλου στη θέση του κόμματος. «Η στάση μας είναι στάση ευθύνης, την οποία η κυβέρνηση παρανοεί, είτε μη αντιλαμβανόμενη είτε από πρόθεση. Εμείς επιχειρούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα», είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
β) Ζήτησε να καταθέτει το ΠΑΣΟΚ συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις στην οικονομία, με στόχο να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική αξιοπιστία, αφού θα παραλάβει από τη Ν.Δ. την οικονομία σε κακή κατάσταση.
«Λάθος συζήτηση»
γ) Μίλησε για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ «σε μια λάθος συζήτηση». Η θέση του κόμματος, εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να είναι υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Δεχόμενο να συζητάει για εκλογές τον Μάρτιο του 2010 διευκολύνει την κυβέρνηση να κάνει χειρισμούς και να επιχειρεί να χρεώσει στο ΠΑΣΟΚ την παρατεταμένη εκλογολογία.
δ) Εδειξε ότι διαφωνεί σαφώς με την τακτική του κόμματος στο θέμα της προεδρικής εκλογής. Υπενθύμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προ καιρού είχε κρατήσει επιφυλάξεις, λέγοντας ότι θα απαντήσει για το θέμα αυτό όταν έρθει η ώρα. «Αυτή η θέση ήταν σωστή», είπε ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε ότι συμμετέχοντας στην προεδρολογία το ΠΑΣΟΚ διευκολύνει τον πρωθυπουργό να αιφνιδιάσει, είτε προκηρύσσοντας εκλογές τον Σεπτέμβριο είτε επισπεύδοντας τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Επιπλέον, πρόσθεσε, «δεν γνωρίζουμε τη θέση του Κάρολου Παπούλια και μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος μπορεί να μην αποδεχθεί να είναι ξανά υποψήφιος. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εμφανίζεται ότι αντιδικεί με τους επιστήμονες. Και υπενθύμισε ότι στο παρελθόν (1986, 2001, 2006), που είχαν διατυπωθεί διαφωνίες συνταγματολόγων με επιλογές του, το κόμμα τις είχε σεβαστεί. Επίσης, επισήμανε ότι αυτές τις μέρες τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίστηκαν άλλα να λένε για το ίδιο θέμα όταν είναι στην κυβέρνηση και άλλα όταν είναι στην αντιπολίτευση και «αυτό προκαλεί ζημιά στο πολιτικό σύστημα και στο ΠΑΣΟΚ».


Τι του απάντησαν
Στον κ. Βενιζέλο απάντησαν ο γραμματέας Γ. Ραγκούσης και οι Δ. Ρέππας, Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Κοινή ήταν η θέση τους ότι η επιστημονική γνώμη είναι σεβαστή, αλλά όποιος εκφράζει δημόσια γνώμη με πολιτικές επιπτώσεις, πρέπει να περιμένει και τον αντίλογο. «Οταν κάποιοι συνταγματολόγοι μάς κουνάνε το δάχτυλο, δεν μπορεί εμείς να μην απαντάμε», ήταν η χαρακτηριστική φράση που ακούστηκε. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ «εξέφρασε δυσφορία και ενόχληση για τις απόψεις Τσάτσου».


Ο Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τη συζήτηση, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε τη θέση του στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και των εκλογών, εκφράζοντας ικανοποίηση που και ο κ. Βενιζέλος συμφωνεί με τη βασική θέση υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι η φετινή ΔΕΘ «θα είναι η τελευταία πριν από τις εκλογές» και ο ίδιος θα παρουσιάσει «ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη χώρα, έναν οδικό χάρτη των προθέσεών μας ως κυβέρνηση, τις πρώτες μας κινήσεις»."