Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Υπεράνω όλων το συμφέρον της Πατρίδας !


Έγραφε τις προάλλες ο κ.Χρήστος Πασαλάρης ότι στους πρώτους μήνες του 2009 κανένας δεν έχει κάνει τόση ζημιά στην πατρίδα όση τα ίδια τα τέκνα της.
Τα τέκνα της κατέβασαν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τεμάχισαν την Ελλάδα στα τρία επί δέκα μέρες.
Τα τέκνα της είχαν κλειστά τα σύνορα και τα λιμάνια με τα φορτηγά τους.Τα τέκνα της νέκρωσαν τα νοσοκομεία με συνεχείς στάσεις.
Τέκνα της είναι οι νεαροί που «παίζουν» κάθε μέρα τους «επαναστάτες» με γκαζάκια και μπουρλότα, τέκνα της είναι αυτοί που υποκινούν και βοηθούν αποδράσεις σαν τη πρόσφατη του Παλαιοκώστα αλλά και με... 180 ληστείες καθ’ εκάστην!
Τέκνα της είναι και οι επώνυμοι που δηλώνουν ότι η Ελλάδα είναι χειρότερη από την Καμπούλ, άρα «μην ξαναπατήσετε»!
Τέκνα της είναι όλοι αυτοί οι «γουρλομάτηδες» που οδύρονται στα κανάλια ότι «η χώρα καταστρέφεται, δεν έχει κυβέρνηση, δεν έχει μέλλον»!
Τέκνα της είναι και οι άλλοι που θέλουν τον (πάντα «καταλληλότερο» σύμφωνα με όλες της δημοσκοπήσεις) κ. Καραμανλή «ξοφλημένο» ή προτείνουν πρωθυπουργό «εισαγόμενο»!...
Άμυαλα τέκνα της είναι όλοι αυτοί που, άθελά τους, πυροβολούν κατάστηθα την πατρίδα με επιδεικτικές ανταρσίες και εγκληματικές ενέργειες, ακριβώς την περίοδο που δοκιμάζεται ο τουρισμός της, δηλαδή ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει, απόλυτα αναγκαίο για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Κάπως αργά το ΠΑΣΟΚ, στριμωγμένο από τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του κ. Καραμανλή, δήλωσε ότι θα καθίσει στο τραπέζι. Το ίδιο θα κάνουν, θέλοντας και μη, οι υγιώς σκεπτόμενοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και εργοδοτών.
Ξεκομμένα όμως από τη σκληρή πραγματικότητα, τα κόμματα της Αριστεράς μένουν κλεισμένα στο δικό τους κόσμο...
Όσο για τους, αγνώστου ταυτότητος, κουκουλοφόρους με τα καλάσνικοφ και τους δυναμίτες, αυτοί σίγουρα θα εξαφανιστούν ως εκ θαύματος ευθύς ως εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ, που (ταυτόχρονα με τα τελευταία επεισόδια) εξεδήλωσε την πρόθεσή της να μας... βοηθήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας!

Πιό σίγουρη όμως για το μέλλον της θα είναι η πατρίδα όταν τα, περί ων ο λόγος, «άτακτα τέκνα» της αποφασίσουν να θέσουν το δικό της συμφέρον υπεράνω του δικού τους.

.

4 σχόλια:

lgreco είπε...

Άκρως πατερναλιστική η άποψη του κ. Πασαλάρη. Βλέπει «τέκνα» εκεί που θα έπρεπε να βλέπει πολίτες. Οι οποίοι, για να θέσουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από το δικό τους, χρειάζονται μια παιδεία, καλλιέργεια, και ανατροφή την οποία κατά κανόνα και δυστυχώς δεν έλαβαν. Κι ακόμη χειρότερο: δίχως καλλιέργεια, παιδεία, και ανατροφή μεγαλώνουν και οι νεότερες γενιές. Με αποτέλεσμα την διαιώνιση του είδους που ο κ. Πασαλάρης περιγράφει ως τέκνα: ήτοι, ανώριμοι πολίτες, δίχως ικανότητα κριτικής σκέψης.

Stathis είπε...

Αγαπητέ Igreco καλή σου μέρα.
Ο πολίτης πρέπει να κατέχει όλα όσα αναφέρεις, δηλ. παιδεία,καλλιέργεια και κυρίως ανατροφή από την οικογένεια του και τον σχολείο του!
Άν θα δούμε τα άτομα που δημιούργησαν τα επεισόδεια στο κέντρο της Αθήνας κυρίως, τον περασμένο Δεκέμβριο, εκτός από τα άτομα που αποτελούσαν την ηγετική ομάδα, που ήταν και ο πυρήνας των κατασροφών, ήταν όλα 'τέκνα'!
Δεν θέλω να ασχολήθώ με την ουσία της εξέγερσης που όλα τα Ειδησιογραφικά Πρακτορεία του κόσμου, την περίμεναν από τα μέσα του Νοέμβρη (είχαν φθάσει στην Αθήνα και τα συνεργεία με τους δημοσιογράφους τους). Ουσιαστικά ήταν και αυτή η εξέγερση ενταγμένη στις 'παρδαλές επαναστάσεις'!
Η ηλικία των εξεγερμένων, των τέκνων, ήταν από 13-17 ετών,τα οποία εξεγέρθηκαν γιατί το κράτος, εκτός των άλλνω, δεν τους παρέχει τα αυτονόητα.
Σπουδάζουν και δεν τους παρέχονται τα εφόδια που πρέπει δηλ. οι απαιτούμενες γνώσεις, με την παραπαιδεία στο αποκόρυφο!
Πέρνουν το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο και το 'καμαρώνουν' με σύμπασα την οικογένεια που ξόδεψε μιά ολόκληρη περιουσία για την απόκτηση του! Τέλος θα ασχοληθούν, βιοποριστικά, με οτιδήποτε άλλο που είναι σχετικό με τον τίτλο σπουδών τους, εκτός εάν κληρονομήσουν κάποιο επάγγελμα από τους γονείς τους!
Εάν τώρα θεωρούμε τα παιδιά των 13-14 ετών πολίτες είναι άλλο θέμα!

lgreco είπε...

Stathi μου από τις 6 κατηγορίες «τέκνων» που προσδιορίζει ο κ. Πασαλάρης, μόνο 1 αντιστοιχεί σε ανήλικους. Οι άλλες 5 κατηγορίες είναι ενήλικοι πολίτες. Αν αυτοί δίνουν το κακό παράδειγμα στις νεώτερες γενιές, τα παιδιά τί φταίνε; Για να φτάσει ένας 14χρονος να βγεί στο δρόμο με καδρόνια, πέτρες, και μολώτοφ, έχει προηγηθεί η κάκιστη ανατροφή στο σπίτι του.

Stathis είπε...

Igreco, τελικά συμφωνούμε!
Πιστεύω να τα ξαναπούμε σύντομα,σέυχαριστώ!

Στάθης