Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Στην πολιτική τα πρωτεία της διαφθοράς!

Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ


Ως τους πλέον διεφθαρμένους θεωρούν τους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού -δηλαδή τους βουλευτές- οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθούν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι εφοριακοί, οι γιατροί, οι υπάλληλοι των δήμων και νομαρχιών, οι αστυνομικοί και οι δικαστές.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες πιστεύουν ότι η διαφθορά υπάρχει κατά 70,7% στους βουλευτές, 69,6% στους υπαλλήλους της πολεοδομίας, 67,9% στους εφοριακούς, 63,6% στους γιατρούς, 60,5% σε Δήμους και Νομαρχίες, 56,5% στην αστυνομία και 54,1% σε υπαλλήλους της Δικαιοσύνης….

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 70% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πατάξει το πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα μας.
Η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έγινε σε ένα δείγμα 4.700 πολιτών και παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε ημερίδα, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, που παραβρέθηκε στην ημερίδα, ζήτησε να αλλάξει το “πόθεν έσχες” για τους βουλευτές, να γίνει πιο αυστηρό, και χαρακτήρισε το υπάρχον ως “απαράδεκτο”.
Παρών στην ημερίδα ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μίλησε για υπουργούς που ενεπλάκησαν την υπόθεση Βατοπαιδίου, αλλά “αθωώθηκαν μέσω του ανασχηματισμού”.
Ειδική αναφορά για κυβερνητική διαφθορά στην Ελλάδα, με αιχμή το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, γίνεται στην έκθεση-κόλαφο του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπενθυμίζεται ότι έρευνα της Public Issue τον περασμένο μήνα για τη διαφθορά κατέδειξε ότι οι Έλληνες δαπανήσαμε για “δωράκια” μόνο το 2008 περίπου 750 εκατ. ευρώ, 109 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι το 2007.




(Πηγή: Mega)





.

Δεν υπάρχουν σχόλια: