Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αυξημένες χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ για την Ελλάδα!

Του Στέλιου Κράλογλου





“Ανάσα” στον κρατικό προϋπολογισμό και στις ασφυκτικές πιέσεις από το δημοσιονομικό έλλειμμα, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Επίτροπο, αρμόδια για τα κοινοτικά προγράμματα, Nτ. Χούμπνερ να επιβεβαιώνει την πρόθεση της Επιτροπής να αυξήσει την κοινοτική συμμετοχή, λόγω κρίσης, στα προγράμματα του ΕΣΠΑ υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα καλύψει τη δική της συμμετοχή στα επόμενα χρόνια μέχρι το 2013.



“Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η διευκόλυνση αυτή να γίνει κατά τη διάρκεια του ΕΣΠΑ 2007-2013 και να διατηρηθεί ο μέσος όρος εθνικής και κοινοτικής συνδρομής", δήλωσε από την Αθήνα η Ευρωπαία Επίτροπος και υπογράμμισε ότι η κοινοτική συμμετοχή μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 100% των πληρωμών ενός έργου.



Επίσης η Nτ. Χούμπνερ επανέλαβε ότι η Ελλάδα μέχρι τον επόμενο Απρίλιο θα λάβει επιπλέον προκαταβολές ύψους 408 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και νέα προγράμματα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.









http://www.capital.gr/news.asp?id=684761







.

Δεν υπάρχουν σχόλια: