Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Μοναδικός στόχος η υπονόμευση της δανειοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας !

Στις σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του Πασόκ έδωσε ρεσιτάλ προφητικών «ικανοτήτων», λασπολογίας και πρωτοφανούς κινδυνολογίας. Τελευταία οι πρωτοκλασάτοι της «δημοκρατικής παράταξης» ανταγωνίζονται ποιος θα προβοκάρει και θα διασύρει τη χώρα περισσότερο, στο εξωτερικό!
Από κοντά σιγοντάρουν και συντονίζουν τα κανάλια και το παρακράτος των μεγάλων και κρατικοδίαιτων αφεντικών τους. Όταν με τόση ευκολία, υποτάσσουν τον θεσμικό τους ρόλο στα μικροπολιτικά συμφέροντά τους, σημαίνει ότι είναι πράγματι επικίνδυνοι και μοναδικός του στόχος είναι η στοχοποίηση της χώρας από ΜΜΕ, τραπεζικά ιδρύματα και υπηρεσίες άλλων χωρών.
Όταν με επιπολαιότητα «διαπιστώνεις» και υποτίθεται «αποκαλύπτεις» ότι υπάρχει «δυσκολία της Ελλάδας να δανειστεί» σημαίνει ότι συνειδητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποβοηθά ιδρύματα και τράπεζες του εξωτερικού που απαιτούν δυσβάστακτους όρους στα δάνεια και βλάπτουν τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, για να κερδίσουν περισσότερα!
Τι πράγματι εξυπηρετεί το σαμποτάρισμα της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας;
Οι περίεργοι οίκοι, που δεν ξέρουν που χρωστούν και έχουν αποτύχει παταγωδώς στις προβλέψεις τους, τις δηλώσεις του επίσημου Πασόκ θα συμπεριλάβουν στις αρνητικές για τη χώρα εκτιμήσεις και υποτιμήσεις τους!
Αν πρόκειται για συνειδητή «συνεργασία» τότε μιλάμε για πολιτικό ξεπεσμό και αδίστακτη εξουσιομανία!
Αν πάλι είναι επιπολαιότητα που ταυτίζει τα κομματικά συμφέροντα με σχέδια υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας, ώστε να αποτύχει η κυβέρνηση τότε οι κύκλοι του Γιώργου είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.
Τόση επιπολαιότητα στην υπονόμευση της εθνικής οικονομίας και μάλιστα τυλιγμένη με θρασύτατη σοβαροφάνεια αυξάνει τους φόβους που έχουμε για την έλλειψη στόχων και προτάσεων από πλευράς ηγεσίας του Πασόκ.
Επαυξάνει τις αμφιβολίες μας για τους αόριστους «εθνικούς στόχους» και τις ανεύθυνες παροχές που «προσφέρονται» απλόχερα και προς κάθε κατεύθυνση, όποτε βρεθεί μπροστά σε μικρόφωνο ο πρόεδρος Γιώργος!
Επίσημα η Ελλάδα ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει την παραμικρή δυσκολία να καλύψει ως χώρα τις δανειακές της ανάγκες. Η δανειοληπτική ικανότητα της χώρας μας δεν αμφισβητείται από κανένα. Όλα τα πρόσφατα δάνεια – αντίθετα με ό, τι συνέβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης – υπερκαλύφθηκαν.


emprosdrama.blogspot.com από exastal

1 σχόλιο:

lgreco είπε...

Οι οίκοι αξιολόγησης δεν δίνουν σημασία συνήθως στα λόγια των πολιτικών· αν ήταν έτσι θα πίστευαν τότε και τα λόγια της συμπολίτευσης κι όχι μόνο της αντιπολίτευσης.

Η αξιολόγηση που προσφέρουν στηρίζεται περισσότερο σε αναλυτικά δεδομένα. Είναι λοιπόν λάθος να πιστεύουμε πως τα λόγια της αντιπολίτευσης (και της συμπολίτευσης) τα οποία λέγονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους οίκους αξιολόγησης.

Αντικειμενικά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι προβληματική. Αν δεν αναγνωρίσουμε το πρόβλημα δεν μπορούμε να το λύσουμε. Ως οικονομία, η Ελλάδα έχει σοβαρά δομικά και θεσμικά προβλήματα. Απέναντι στα οποία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση εθελοτυφλούν.

Τα προβλήματα αυτά μόνο συναινετικά μπορούν να αντιμετωπιστούν. Για να επιτευχθεί όμως η συναίνεση, είναι απαραίτητη η καλή θέληση. Η ΝΔ δεν καλλιέργησε κλίμα καλής θέλησης και έτσι έδωσε την αφορμή στο ΠΑΣΟΚ να απορρίπτει σήμερα τις εκκλήσεις περι συναίνεσης ως ανειλικρινείς. Δικαιολογημένα ως ένα σημείο.

Νομίζω πως η έλλειψη συναίνεσης (με συνυπευθυνότητα κυβέρνησης προτίστως και αντιπολίτευσης στη συνέχεια) είναι πολύ πιο σοβαρός και μετρήσιμος παράγοντας στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας, παρά οι παπαρολογίες ημιμαθών στελεχών της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.